Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

VR szemüveg ajánló: BoboVR Z4 Mini

Szerintünk a BoboVR Z4 Mini 2016 első számú elektronikát nem tartalmazó VR szemüvege, meg is indokoljuk miért.

2017. január 17. - vrgamer

 

Mire jó a VR szemüveg? Hagyományos filmekhez, panorámavideókhoz, 3D-s felvételekhez, játékokhoz, programokhoz. A Youtube-ra számolatlanul özönlik nap mint nap a VR tartalom, hogy a Play Áruházba és az iTunes-be a programok, játékok.

Milyen telefon kell a VR szemüveghez? Csakis olyan, amiben van giroszkóp szenzor. A beállításokról itt írunk bővebben. A technikai hibák orvoslásáról itt, a médialejátszókról pedig ebben a posztban.

Csapjunk a közepébe: szerintünk a BoboVR Z4 Mini 2016 első számú elektronikát nem tartalmazó VR szemüvege, meg is indokoljuk miért. Az alábbi felsorolás néhány eleme magától értetődőnek tűnik, de sajnos számos olyan termék van forgalomban, amelyek a legalapvetőbb kényelmi funkciókkal, beállítási lehetőségekkel sem rendelkezik.

  • Páratlanul nagy látószög (FOV): 120°. Minél nagyobb ez az érték, annál kisebb a holt tér, a fekete sáv a látható kép két oldalán. Az első generációs VR szemüvegek mindössze 60 fokos látómezőt biztosítottak, idővel ez az érték megnőtt 90 fok körülire, de még mindig ritka a 100 fok fölötti értékkel bíró készülék.

bobovr-z4-mini-helmet-virtual-reality-glasses-vr-headset-cardboard-mobile-3d-private-home-theater-for.jpg

  • Állítható fókusztávolság és állítható pupillatávolság a tűéles kép beállítása egyéni igényeknek megfelelően.

  • Torzításmentes (aszférikus) lencsék a kiváló látvány érdekében.

  • A belső tér kialakítása lehetővé teszi az átlagos szélességű hagyományos szemüvegek viselését.

1539-c88077e32f28b42baf7c1d9934fbea94.jpg

  • Hagyományos szemüveg nélkül a rövidlátók (0° - 800°) és a távollátók (0°-400°) is használhatják. (A térhatású, sztereoszkopikus látványhoz azonban mindkét lencse szükséges, ugyanis azok együttesen jelenítik meg a megfelelő képeket.

  • Könnyen és gyorsan beállítható fejpántok.

  • Kényelmes műbőr borítás, ami puhán illeszkedik a homlokra és az arcra. A nedvességálló anyagról a verejték higiénikusan eltávolítható.

  • A praktikus kivitelezésnek hála könnyen és gyorsan bele lehet tenni telefont.

  • Az elülső panel nem zárja el a telefont, ami így nem melegszik fel, és nem okoz közvetve párásodást a lencséken, de ami ennél is fontosabb: a telefonhoz kapcsolt fülhallgató kábele oldalt elvezethető, így a füles használható.

bobovr_z4.png

  • Az előlap átlátszó, ezért a készülékkel a kiterjesztett valóság (AR) alkalmazások is alkalmazhatóak.

  • OK gomb a szemüveg jobb alsó sarkán: egyes alkalmazások csak ilyen gomb (vagy távirányító) használatával kezelhetőek.

A BoboVR Z4 Mini kipróbálható, illetve meg is vásárolható a békéscsabai Csaba Centerben a VRGamer standjánál, illetve hamarosan kapható lesz a honlapunk webshopjában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5412132985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása