Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Pár vr médialejátszó androidos telefonokhoz

2016. november 29. - vrgamer

 A legvagányabb: VR Gesture Player

Használatához olyan sisak szükséges, amiből kilát a kamera, mert ez a szoftver a kiterjesztett valóságot használja kezelőfelületnek. Magunk elé téve a kezünket megfelelő helyzetben: felugrik a kezelőfelület és már mutathatunk is a szükséges ikonra. Mindez nagyon jól hangzik, főleg egy ingyenes programtól, a valóság picit kiábrándítóbb.

Sok fény kell a kamerának, különben nem ismeri fel a kezünket. Nagyon erőforrás igényes, a kamerán keresztüli kép nálunk sajnos késett. A menü nehezen kezelhető, sokszor meg kellett ismételnünk az elvárt mozdulatot, hogy történjen valami. Mindenesetre a fejlesztés ígéretes, bízunk a folytatásban.

Sok formátumot ismer, 3D-s és panoráma videókat szintúgy lejátszik, mint a 2D-s filmeket.

Ide kattintva letölthető a VR Gesture Player az Android Play-ről.

A megbízható: VaR's VR Video Player

Az a tapasztalatunk, hogy egy-egy új videó kipróbálásakor előbb-utóbb visszatértünk VaR lejátszójához, mert itt a legegyértelműbb a beállítások menüje, és minden fájlformátummal megbirkózik.

A felugró reklámablak is csak az induláskor jelenik meg, később nem zavar, ellenben sok másik lejátszóval.

Ide kattintva letölthető a VaR's VR Video Player az Android Play-ről.

A kisokos: AAA VR Cinema app for Android

Nagyon szépen az ember keze alá dolgozik, átlátható, érthető, informatív. A kétlépcsős indítási beállításokban előre belövi a videóhoz a szükséges típust – meg azt is felismeri a 3D-s filmeknél, hogy 180 vagy 360 fokos, és hogy hogyan játssza le a két mozgóképet (egymás mellett, vagy egymás alatt). Már a Facebook 360 támogatást is tudja.

Ide kattintva letölthető a AAA VR Cinema app for Android az Android Play-ről.

Amit mindenki vár: a VLC Media Player

A napokban bejelentette a fejlesztőcég, hogy a program 3.0-ás verziója támogatni fogja a teljes panorámavideókat PC-n és Mac-en is. A megjelenés még ebben a hónapban várható. A jövő év során mindenféle platformot támogatni fog: HTC Vive, Ocolus Rift, OSVR, Android, iOS és az Xbox One se marad ki.

 

Ide kattintva letölthető a még nem végleges VLC Media Player 360.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr412009208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása