Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A HTC Viveportja a SteamVR-ra tör

Októbertől az év végéig egészen nagylelkű ajánlattal csábítja magához a Viveport a fejlesztőket.

2017. szeptember 25. - vrgamer

viveport.png

A HTC Vive-ra írt programok jellemzően két helyen szerezhetők be. Az első számú, toronymagasan vezető placc a Steam SteamVR szekciója. Az a program, ami itt nincs meg, jelenleg nem számíthat túl nagy karrierre. A másik a Viveport, a HTC saját fejlesztésű platformja, ami, hát olyan amilyen. A Vive-on látszik, hogy a legkiválóbb szakemberek dolgoznak rajta, elképesztően jól összerakott hardver. Erre ugyanattól a csapattól ott a Viveport, amit mintha teljesen félvállról vennének.

A legalapvetőbb probléma, hogy nehéz benne navigálni, nehéz elindítani a programokat, nem lehet belőle az asztalra küldeni parancsikonokat, egészen alapvető kényelmi funkciók döcögősen működnek. Az sem ritka, hogy nem tudnak elindulni a programok vagy lefagynak. Jó, az utóbbi időben több hibát is javítottak, de még mindig nem tud labdába rúgni kezelhetőség szempontjából a SteamVR mellett.

Pedig remek kezdeményezések indultak, pár hónapja elérhető az előfizetéses rendszer, aminek keretében havi öt játékhoz férünk hozzá. Ez tényleg egy jó ötlet, amit botorság lenne nem kihasználni. Most a fejlesztőket célozza meg a HTC: ha a Viveportra hozzák játékukat, VR-élményüket, akkor a bevételnek nem csak a megszokott 70 százalékát kapják meg, hanem októbertől az év végéig a teljes összeget.

A szórakoztatóelektronikában is a legfontosabb negyedév az utolsó, a cégek adóoptimalizálásért költenek, a magánszemélyek pedig a karácsony miatt, így ekkor pörög fel a hardverpiac is. Nem véletlenül jelennek majd meg a WindowsVR fejszettek sem még az idén. Ha pedig fogynak a készülékek, megnő az érdeklődés a szoftver iránt is, ezért különösen vonzó a Viveport ajánlata. Kíváncsian várjuk milyen neveket húznak be ezzel az akcióval.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr112895472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása