Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Két mm vékony AR lencsés szemüveg a CES2017-en

Mindössze két milliméteres annak a kiterjesztett valóság szemüveglencsének a vastagsága, amivel a Lumus rukkolt elő a kiállításon.

2017. január 09. - vrgamer

Elérhető közelségbe a kerülnek a szemüveg méretű fejszettek az izraeli Lumus fejlesztésével. A cég 2000 óta dolgozik hasonló megoldásokon, de nem a szórakoztatóelektronikában voltak érdekeltek, hanem például a katonaságnak dolgoztak. Azonban a virtuális / kiterjesztett valóság (VR/AR) óriásit dobbantott 2016-ban, és ők sem akarnak kimaradni a kommerciális fejlesztésekből. Főleg úgy, hogy 45 millió dolláros befektetői hátteret tudhatnak maguk mögött.

 A most bemutatott, Maximusnak nevezett eszköz még csak prototípus, a végleges verzió leghamarabb 2018-ban kerülhet a boltok polcaira. A roadtovr újságírója a CES2017-en kipróbálhatta a szemüveget, és dobott egy hátast, annak ellenére, hogy még bőven vannak gyermekbetegségei a fejlesztésnek.

A Tovább után a videóval folytatjuk, amiben a szemüvegen keresztül nézve látható, amint az emberek feje felett egy sárkány repked.

A betekintési szög (Field Of View, FOV) 55 fok, ami kevésnek tűnhet a profi fejszettek több mint 90 fokához képest, de ne feledjük, ott már nagyon komoly, akár több tucat alkatrészből álló lencserendszereket alkalmaznak, itt pedig csak két milliméteres panelekről van szó. A felbontás 1080p, ami igazából a mikrokijelző képességeitől függ, ami a képet a lencsékre vetíti. Nagyobb felbontás mellett mozgókép minősége is javul.

Az amerikai újságíró fontosnak tartotta megjegyezni, hogy gondok vannak még a kontraszttal: nagy fehér foltok jelentek meg időnként, és az alacsony dinamikatartomány (dynamic range ) miatt ezüstös árnyalatúnak látszott az animáció. A fényerő (brightness) viszont remekelt, a sárkány világos és tisztán kivehető volt, amint ez a felvételen is látszik.

Úgy tűnik, hogy a könnyen kezelhető praktikus kiterjesztett valóságot kezelő eszközök hamarosan, talán már jövőre végre tényleg elérhetőek lesznek (Google Glass, emléked szívünkben örökké élni fog).

Forrás: roadtovr

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr2612113657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása