Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A VR mellény már működik egy nindzsás játékban

A Hardlight VR mellény építői mellbevágó élményt tapasztaltak, amikor kipróbálták a Sairento VR című lövöldözős-kardozós mókát.

2017. április 13. - vrgamer

hardlightvr_melleny.jpg

Februárban sikeres Kickstarter-kampánnyal zárult a rezgés visszajelzős, virtuális valóságba szánt mellényre a pénzgyűjtés. A minimális 80.000 dollár helyett majdnem a dupláját, 146.000 dollárt sikerült összedobni. A tavaly év végén elérhetővé vált, úgynevezett korai fázisban lévő Sairento VR című játék pedig most már  kihasználja a ruha képességeit.

A gúnyát megalkotó Nullspace tagjait annyira lenyűgözte az eredmény, hogy muszáj volt forgatniuk egy videót, milyen prímán működik a mellény a játék során. A Sairento VR-t az indie Mixed Realms stúdió készítette. A sztori szerint a játékos a Hallgatagok egyike, ami egy futurisztikus technónindzsák csapata.

sairento_vr.jpg

A technónindzsák élete köztudottan számos nehézséggel súlyosbított, pláne akkor, ha ellenséges nanovírus támadja meg őket. Most éppen ez történik, az eddigi legjobb haverokból legyőzendő ellenségek lesznek, akiket minél változatosabb módon kell jobblétre szenderíteni. A piszkos munka elvégzése során kardot és lőfegyvereket is használhatunk, az akciók közben pedig a Mátrixból jól ismert belassítós Bullett Time effektek (itt Focus Mode) fokozzák a mulatságot.

A játékprogramot készítő cég főnöke, Aldric Chang szerint a mellény nagyon könnyen használható, a programozása adja magát, azonnal el tudták kezdeni vele a fejlesztést. Nagyon izgatottak voltak, hogy egy különleges, új, de nyilván fájdalommentes élményt építsenek bele a játékba a VR mellénnyel és ez a hardveresek szerint piszkosul jól sikerült.

A játékos a harcok közben most már a mellkasán és a hátán is érzi a kardcsapásokat, a lövedékeket, az elsülő fegyver visszarúgását a vállán, a Focus Mode-ban pedig a szívverésre erősítenek rá. Íme a Nullspace-es videó:

A Sairento VR a Steamen HTC Vive-ra illetve Oculus Rift-re itten van, és mivel korai elérésű, még több tartalmat fog kapni a későbbiekben, a meglévőket pedig finomhangolják. A mellényről még több infó és előrendelhetőség erre, postázása szeptemberben várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr2412424329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása