Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A hónap közepén mutatkozhatnak be az új HTC Vive-ok

Iparági pletykák és a józan ész szerint a november közepén esedékes Vive Fejlesztői Konferencián (Vive Developer Conference) mutatják be a HTC új virtuális valóság fejszettjeit. Nem elírás, egyszerre kettőt, bár ezek édestestvérek lesznek.

2017. november 06. - vrgamer

htc-vive-daydream-headset_1.jpg

Az úgynevezett önálló (standalone) fejszettekről van szó, amelyek nem igényelnek sem számítógépes, sem mobiltelefonos kiegészítést. Az egyik a kínai piacra készül, a másik a nyugati világnak. Mindkettőben a Snapdragon 835-os mobil chip fog muzsikálni, de ennél többet nem nagyon tudni a belbecsrő

A kínai változatnak a Viveporthoz lesz bejárása, a western típusú viszont a Daydream platformhoz kap kompatibilitást. Ez utóbbi nem meglepő, viszont annál szerencsésebb hír, hiszen nemrégiben a Google gyakorlatilag a leányvállalatává tette a HTC-t egy óriási tőkeinjekcióval. A fejszettekben szabadon lehet majd nézelődni, hála a hatutas mozgásérzékelőnek (6DoF). Kapunk majd hozzájuk egy darab kontrollert, ami viszont már csak háromutas lesz, tehát csak korlátozottan érzékeli a kézmozdulatokat. A Samsung Gear VR és a Daydream is így működik, ebben ezért nem várható technológiai előrelépés.

vdc_2017_conference_poster-716x1024.gif

Akkor mégis mire jó ez az egész? Nos, az ár az ígéretek szerint 200 dollár lesz. Nem kell többet rá költeni, viszont (reményeink szerint) képes lesz azt a VR élményt közvetíteni, amit a Gear VR-ral vagy a Daydream fejszettkel kompatibilis 600, 800, vagy akár 1000 eurós csúcstelefonok.

Az önálló fejszettek, mint új termékkategória a jövő év nagy slágere lehet, hiszen 2018 elejére ígéri a Facebook is az Oculus Gót, ami a HTC és vetélytársa akar lenni. A november 14-én kezdődő pekingi konferencia után reméljük, hogy sok minden végre kiderül az új típusú fejszettekről.

Forrás: VRFocus

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr4913196372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása