Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Az Island 359 frissítésével már a lábainkat is használhatjuk a VR-ban

Végre valóra válik minden dinoszaurusz-gyűlölő álma, a Vive Trackerek használatával már rugdosni és taposni is lehet a rég volt hüllőket.

2017. december 02. - vrgamer

island-carousel.png Nemrégiben megvásárolhatóvá vált a HTC Vive legújabb kiegészítője, a Vive Tracker, ami a cég által kiadott tárgyakra (például teniszütő vagy pisztoly) szerelhető, vagy akár a saját testünkre. Az érzékelőknek hála a virtuális térben már az egész test irányíthatóvá válik.

Ezt a lehetőséget aknázza ki a Cloudgate Studios csapat tavaly megjelent nagy sikerű játéka, az Island 359. A Jurrasic Park inspirálta játékban egy dinoszauruszoktól hemzsegő szigeten kell túlélnünk a vérszomjas hüllők támadásait minden kezünk ügyébe kerülő tárgy használatával. A mostani frissítés lehetőséget ad a Trackerek bevetésére is, ha HTC Vive-on futtatjuk a játékot.

Egy Trackert a csípőnkre erősítve a test mozgatása válik lehetővé a virtuális térben, lehet például riszálós táncmozdulatokat tenni, vagy ide-oda hajolgatni. Kettő Tracker lábfejre vagy bokára erősítésével viszont már a lábaink mozgatása is megjelenik a játékban. Értelemszerűen három Tracker adja a legteljesebb élményt, hiszen a kezeinkben tartott kontrollerekkel együtt így már tényleg a teljes testünk mozgása virtualizálható.

Mégis mire lehet használni ezt? Elsősorban szadizni a ránk támadó hüllőket, jól beléjük lehet rúgni, a kisebbeket pedig még el is lehet taposni.

A szoftver frissítését azonban Trackerek nélkül is lehet használni, így nem igazán lehet normálisan mozgatni magunkat a játékban, viszont működik a külső nézet, ami spektátoroknak, kommentátoroknak, közvetítést készítőknek jelenthet segítséget. Legalább az Oculus Rift tulajok is kapnak valamit.

Az Island 359 a Steamen elérhető, mindössze 20 dollár, de ez még bőven nem a kész játék, hiszen csak most érte el a 0.6-os verziószámot. Az 1.0-ás verzió megjelenése még nagyon távoli, valószínűleg annak az ára emelkedni is fog, így érdemes lehet már most bezsákolni, hiszen ha egyszer megvettük, minden további frissítést további befizetés nélkül megkapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9013411459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása