Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Újabb félmilliárd dollár, de mire?

A Magic Leap nevű fejlesztőcég nemrég újabb 502 millió dollárt kapott befektetőktől, de titkolják, hogy mire.

2017. október 18. - vrgamer

A pletykák szerint egy ötödik körös befektetés hullám keretében Magic Leap picivel több mint félmilliárd dollárt kapott több új beszállótól (Temasek, EDBI, Grupo Globo, and Janus Henderson), a korábbiak pedig ismét tőkét toltak a cég alá. Ezek között olyan nagy nevek vannak, mint az Alibaba, a Google vagy a J.P. Morgan.

Ezzel az újabb tőkeinjekcióval a teljes összeg már elérheti a 2 milliárd dollárt. A legszebb az egészben, hogy az újságírók hülyét kapnak, mert nem tudják, hogy mire kalapozták össze ezt a bődületes összeget. Itt-ott megjelennek jól hangzó, de semmitmondó szövegek:

Magic Leap’s mission is to harmonize people and technology, amplifying the best parts of you, to create a better, more unified world.”

Ami annyit tesz, hogy azért dolgoznak, hogy harmonizálják az ember és a technológia kapcsolatát, erősítve ezzel minket, egy jobb, egységesebb világért. Vagy éppen ilyen semmitmondó reklámfilmet tesznek ki a Youtube-ra:

Annyit azért mégis tudni, hogy valamilyen kiterjesztett valóságot kezelő eszközön dolgozhatnak. Kikerült néhány kép is egy korai prototípusról, de ezeken a két évvel ezelőtti szemüveg tervei láthatók:

Mindenesetre a Bloomberg amerikai gazdasági magazin szerint hamarosan lehull a lepel, és korlátozott számban megjelenik az eszköznek az első változata, várhatóan 1500 és 2000 dollár között lesz az ára. Értesüléseik szerint a megjelenítő hasonló módon juttatja a fényt a szembe, mint ahogy egyébként is látunk, így egészen élethű módon jeleníti meg a virtuális objektumokat a kevert valóságban.

RoadToVR

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr1513016500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása