Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Leonardo DiCaprio is beszáll a VR-ba

A színész MindMaze nevű, gyógyászati VR lehetőségeket kutató és fejlesztő cégbe invesztál.

2017. szeptember 28. - vrgamer

Leo nemrég jelentette be, hogy meg nem nevezett összeggel beszáll a svájci székhelyű MindMaze innovállalatba, írja a Fortune.com. Megtetszett neki a cég célkitűzése, ezért konkrétan anyagilag is támogatja azt.

A MindMaze jelenleg a MASK néven futó projektjén dolgozik, ami hardveres és szoftveres virtuális valóság fejlesztés is egyben. Egyik újításuk egy speciális szenzor, ami a felhasználó arcát figyeli és detektálja az arckifejezéseket. Az így nyert adatokat például a virtuális avatárunk arcára is lehet implementálni valós időben, ami máris sokkal emberközelibbé válhat ezáltal.

A cég ezen túl már több európai kórházban tesztel eszközöket, amelyek például a stroke-tól bénulásban szenvedők rehabilitálásában nyújthat segítséget.

– I am excited about the possibilities of MindMaze’s technology, especially for its potential to be a driving force in media and entertainment in the years to come – nyilatkozta DiCaprio, ami annyit tesz, hogy nagyon izgatott a cég technológiájában rejlő lehetőségektől, és hogy akár a médiában és a szórakoztatóiparban is kiemelkedő szereplő lehet a cég a következő években.

Ez könnyen elképzelhető, mert a cég főnöke, Tej Tadi szerint a MASK VR technológia beépíthető a jelenlegi összes egyéb virtuális valóság megoldásba (Vive, Rift, GearVR, Daydream...). A főnök szerint Leo szereplése nem csak reklámkampány, hanem tényleg elkötelezett támogatója a cégnek, amit a jövőben rendszeres bizonyít majd.

A cég már tavaly is összegyűjtött befektetőktől 100 millió dollárt, jelenleg a piaci értékét pedig 1 milliárd dollárra becsülik.

Kép: UploadVR.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr1112909592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása