Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Pár ingyenes AR app az iOS 11-hez

Íme pár érdekes, hasznos illetve nem utolsó sorban ingyenes applikáció, amelyek kiterjesztett valóságot használnak.

2017. szeptember 21. - vrgamer

Egyre több kiterjesztett valóságot használó applikáció jelenik meg hála az 11. operációs rendszernek és az ARKitnek. Nem minden Apple eszköz képes fogadni az új rendszert, az iPhone-ok 5-től felfelé, az iPadoknál már kicsit bonyolultabb a helyzet, íme egy összefoglaló táblázat:

ios11-list.png

IKEA Place

Az egyik legmenőbb app most az IKEA áruházé. Célja, hogy a megvásárolható termékeket virtuálisan kipróbálhassuk a lakásban. Elfér-e hintaszék a lépcsőfordulóban? Jól mutat a kredenc mellett a kanárisárga polcrendszer? Mi a VRGamernél az érdeklődőknek azzal példálóztunk még a nyáron is, hogy pár év múlva mindenki az AR-t fogja használni bútorvásárlás esetén, hiszen konkrétan meg lehet nézni, hogyan mutat a kiszemelt tárgy az otthonunkban. Mi a hiba az előbbi mondatban? Igen, a „pár év múlva”.

Zombie Gunship Revenant AR

Ha néha visszasírjuk az öltöztetős katonák vs. legóhadsereg összecsapásokat gyermekkorunkból, ez a mi játékunk. Egy mindenféle fegyverzettel felszerelt harci helikoptert irányítva kell megvédenünk a katonai bázist a támadó zombihadaktól. A hőkép használatával remekül lehet spórolni a grafika kidolgozottságát, sőt még hangulatosabb is az egész:

World Brush

Amikor a Paint Brush kiszabadul a virtuális valóságból. Nyilván sokkal nehézkesebb a kezelése kontrollerek nélkül, ellenben bárhol ott hagyhatjuk a művünket. Amit a többiek felpontozhatnak, vagy jelenthetnek is, hogy például valami gusztustalanságot ábrázolna. Az app GPS-t használ, sőt az iPhone 8 és a X (10) már a Galileo rendszert is képes kezelni, ami pontosabb és európai helymeghatározó rendszer:

Housecraft

Nem, ez még nem az otthoni Minecraft, hanem az IKEA Place-hez hasonlóan virtuális bútorokkal pakolhatjuk tele a lakást, irodát, tyúkólat. Ha valami megtetszik, el is lehet menteni későbbi megtekintés céljából:

Measure Kit

Az app hét olyan képességgel szolgál, amelyek azon váratlan pillanatokban segít, ha valamit meg kellene mérni, de nincs nálunk se összecsukható mérőléc (colostok), se vonalzó. Ezeket tudja:

Ruler (vonalzó) - bármely felületen egyenes vonalakat, például asztalt vagy falat méri,

Trajectory (pályagörbe) – méri a (pl. körbe)rajzolásunk során a távolságot,

Marker Pin (kijelölő) – megméri az adott ponttól a távolságot,

Angles (szögmérő) – ideális a (derékszögűnek tűnő) sarkokat méregetni vele,

Person Height (magasságmérő) – a m'ilyen magas vagyok?' kérdésre ad választ,

Cube (kocka) – segít megjeleníteni valamiről milyen nagy vagy éppen pici,

Level (vízszintmérő) – tényleg lapos-e az asztal?

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr6012883870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása