Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Újabb sikeres VR-fejszett projekt a Kickstarteren

Az Exchimp fejlesztése 74 ezer fontot gyűjtött össze, a cél ennek a fele volt és még 32 nap van hátra a kampányból.

2017. május 16. - vrgamer

exchimp.jpg

Kép: Exchimp

Manapság jellemzően vannak a nagyon drága VR-rendszerek, mint a HTC Vive és az Oculus Rift, illetve a belépő szintű mobiltelefonos megoldások, a kettő közötti mély (ár)szakadékot egyre többen célozzák meg. Hamarosan debütálnak a 100 ezer forint körüli árkategóriában a Windows és Xbox rendszerekhez épülő fejszettek, amelyek csak az első fecskék lesznek ebben a szegmensben. Ősszel ugyanis már biztosan jön egy még költségkímélőbb megoldás, az Exchimp Al1.

Ez a rendszer egy „minden egyben” VR fejszett lesz (nem kell hozzá PC, konzol vagy mobiltelefon) kontrollerrel, amit Intel Atom x5 processzor hajt meg, 32 GB belső memóriát kap, illetve 5.5 colos QHD kijelzőket megnyugtatóan jó, 2560*1440 pixeles felbontással. A fejlesztők szerint a fejszett meglepően könnyű, mindössze 389 grammos lesz, ennek ellenére hét órányi használatot bír majd az energiaforrása kiszolgálni. Ezeken túl szoftveres kezdőcsomaggal kaphatjuk majd kézhez, így a használatát a kicsomagolás és a bekapcsolás után azonnal elkezdhetjük. További tartalmakat a Google Play Áruházból Wi-Fi-n keresztül tudunk majd letölteni, de ha nem lenne elég helyünk, Micro SD kártyával enyhíthetünk ezen.

A Kickstarter kampányoknál ugye minél több lóvéval szállunk be, annál többet kapunk a sikeres kampány végén. Itt a beszállási érték most már 229 euró (a 199 eurós ajánlatokat mind elvitték), szóval mire mi itthon a kezünkbe vehetjük a fejszettet, nagyjából 100 ezer forintot fogunk kicsengetni érte. Hacsak nem vagyunk cég vagy valami hipermodern iskola, mert 2399 euróért rögtön tíz Exchimp Al1-et adnak.

Az eredeti cél 37.500 euró volt, amit hamar leküzdöttek, még több mint egy hónap van hátra a kampányból, de már 74 ezer eurónál tartanak. Ezzel az összeggel két további célt is elértek, ez első a memória 16 gigáról 32 gigára emelése volt, a második pedig tíz 360 fokos panorámavideó telepítése a kezdő szoftvercsomagba. A fejlesztők reményei szerint a VR-rendszert szeptemberben fogják tudni postázni a vásárlóknak.

Mi kíváncsian várjuk, hogyan válik be az Exchimp fejlesztése, mert a százezer forint körüli várható árával még így is sokkal olcsóbb, mint egy Daydream Ready telefon plusz a fejszett hozzá, vagy egy csúcskategóriás Samsung telefon Gear VR-rel. Ha azonban az Exchimp Al1 nem lesz kompatibilis legalább a Daydreamre írt programokkal, akkor könnyen a szabványok miatt széttöredezett VR-piac perifériájára szorulhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr8412509467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása