Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Papír távirányítóval a szédülés ellen

Mindössze egy összehajtott papírlap funkcionál joystickként, állítja a fejlesztő, ami még a szédülés ellen is jó.

2017. április 14. - vrgamer

A VR egyik nagy rákfenéje a szédülést, émelygést produkáló hatás, ami akkor fordul elő, ha a szem és a test koordinációja megbicsaklik. Ezt egyrészt a nagyobb teljesítményű hardverrel és a jobban megírt programokkal lehet kiküszöbölni. A nem a VR-hoz tervezett Xbox-os vagy a Playstation-ös kontrollerek használata is kiválthatja a nem kívánt élményt. Itt olyan trükkökkel lehet operálni, hogy a látómezőben mindig látható egy teljesen stabil, mozdulatlan objektum, ez viszont csökkenti az átélhetőséget.

A PaperStick feltalálója azt állítja, hogy rájött egy másik megoldásra. Ez pedig a következő: a toblerone-os csoki dobozához hasonlóra hajtogatott, nagyjából húsz centi hosszú papírrúd, amit kábé úgy kell fogni, mint egy mikrofont. A játékos a megfelelő irányba döntve a rudat a kívánt irányba fog haladni, egyszerű mint az egyszeregy.

paperstick-1.gif

A papírkontroller ki is próbálható. Ezen az oldalon megtalálható az elkészítésnek leírása, illetve maga a kinyomtatandó lap. A nyomtatásnál a méretet pontosan be kell tartani, a használatakor pedig ügyelni kell arra, hogy ne direkt fényforrás vagy ablak előtt használjuk. Akkor működik a legjobban, ha a kamerától húsz-harminc centire van, a kezünkkel pedig ne nagyon hadonásszunk, elég a csuklót mozgatni.

A Play Áruházban két játék van, amikkel kipróbálható, a Poppist VR ingyenes, a Milky Dive VR fizetős, de mindössze 329 forint. A fejlesztő állítása szerint mindenféle VR eszközzel kompatibilis, a kódot pedig ingyen adja, ha feltüntetik a jogait. Az alábbi videóban röviden összefoglalják, miről is van szó:

Amint sikerült kipróbálnunk a PaperSticket, beszámolunk a tapasztalatokról.

Forrás: VRFocus

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr3312426517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása