Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Spielberg készülő filmjéhez a HTC szavatolja a VR-kontentet

A Warner és a HTC bejelentette, hogy a filmhez kapcsolódó VR-tartalmakat, legyen az rövid klip, teaser, játék, a HTC Viveport rendszerén keresztül adják ki, ami komoly minőségbiztosítás.

2017. március 27. - vrgamer

 

ready-player-one.jpg

Ha még nem olvastad a Ready Player One című szenzációsan jó sci-fit, dobj el mindent és azonnal kezdj bele. Igen, tényleg ennyire jó. Az alapsztori röviden valami ilyesmi: a közeli jövőben játszódó dísztópiában a nyomorúságos valóság elől a szegények tömegei a virtuális valóságokba menekülnek. Egy dúsgazdag techguru halála után a végrendeletében bejelenti, hogy egy hihetetlenül értékes kincset rejtett el a szimulációjában, de ember legyen a talpán aki megtalálja. Azonnal milliók ugranak fejest az OASIS-ba, ahol a huszadik század utolsó három évtizedének popkultúrális utalásaival bőségesen teleszórt kaland veszi kezdetét, ami hamarosan véresen komolyra fordul.

A regénynek a 2011-es megjelenése után rövid időn belül óriási rajongótábora lett, több milliós eladott példánnyal büszkélkedik, az Oculus Rift fejlesztői egy időben minden új munkatárásnak ajándékba adtak egy példányt, szóval még a legkompetensebb helyeken is bibliaként forgatják. Amikor a Warner Bros. Filmstúdió bejelentette, hogy Steven Spielberg rendezésében megfilmesítik a regényt, el lehetett képzelni, mekkora volt az öröm a rajongók körében. A forgatás jelenleg is zajlik, a 2017-es év végi bemutató az esedékes Star Wars miatt azonban 2018. március 30-ra tolták el.

Most a Warner és a HTC bejelentette, hogy a filmhez kapcsolódó VR tartalmakat, legyen az rövid klip, teaser, játék, a HTC Viveport rendszerén keresztül adják ki, ami nem azt jelenti, hogy csak HTC Víve-kompatibilisek lesznek ezek. Őrültség is lenne korlátozni a hozzáférést egyféle platformara, bizonyosan minden elérhető lesz Playstation VR-en, Oculus Rift-en és a mobiltelefonos fejszetteken is. No és kábé ennyit tudunk, se konkrét tartalmakról, se megnevezett fejlesztőkről nincs még hír, de már az is biztató, a filmstúdió az egyik legkomolyabb hardvergyártóba fekteti a bizalmát, hiszen így elkerülhető, hogy valami gagyi VR-tartalom kerüljön ki a netre a film kapcsán.

Bizakodunk abban, hogy igazán odateszik majd magukat a fejlesztők, hiszen a célközönség óriási, ezért nagyot villanthatnak majd azok számára is, akik ugyan olvasták a regényt és várják a filmet, de még nem próbálták ki a VR-élményt.

Forrás: UploadVR

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5112375239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása