Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A Facebook alávágott az Oculus Rift árának

Meglepő bejelentést tett a Facebook a GDC2017-en, összesen 200 dollárral csökkentik az Oculus Rift és a Touch árait

2017. március 02. - vrgamer

dims.png

Az új árazás máris életbe lépett, legalábbis az USÁ-ban, a Rift mostantól 600 dollár helyett 500-ba kerül, a Touch kontrollerek ára pedig megfeleződött, így azok 100 dollárba kerülnek. A GDC2017-en tett bejelentés még a szaklapok újságíróit is váratlanul érte.

A Rift tavaly március végén került piacra, és az eladások alig haladták meg a negyedmilliót. Nem csak a kevés alkalmazás vonzott gyár számú érdeklődőt, de csalódást keltett a mellé pakolt hagyományos Xbox kontroller is. A cégnek csak decemberre sikerült kiadnia a Touch kontrollert, ami viszont olyan jól sikerült, hogy máig a legkifinomultabb vezérlő a VR eszközök között.

Azonban további problémák is előfordultak, méghozzá a legkényesebb területen: a mozgás követésén, aminek legkisebb hibája is megöli a játékélményt. Mára több szoftveres frissítés után ezek a problémák is megoldódni látszanak.

A következő fél évben biztosan nem lesz újabb leárazás, nyilatkozta Jason Rubin, a cég VR részlegének főnöke. Bízik azonban benne, hogy ez a jelentős árcsökkenés felkelti majd az érdeklődők figyelmét. Ahogyan az egyre szaporodó tartalom is, tesszük hozzá, az előző posztjainkban éppen Ocolusra megjelenő játékok közül válogattunk.

Az UploadVR érdeklődött a HTC Vive-nál, hogy mit lépnek a konkurens árcsökkentésére, de azt válaszolták, nem érzik szükségesnek, hogy ők is hasonló képen cselekedjenek, így is elég sikeresek.

Hogy a nagyjából 60.000 forintos árcsökkenés mikor gyűrűzik be hozzánk, nehéz megjósolni, mindenesetre a következő hónapokban érdemes lesz figyelemmel követni az árak alakulását.

 Forrás: UploadVR

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5312308303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása