Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Sokmilliós eladással vezet a Samsung Gear VR

Az eladási adatok alapján az asztali megoldások között győzött a PSVR, a mobilos szetteknél toronymagasan vezet a Samsung Gear VR.

2017. február 08. - vrgamer

Sorra jelentek meg a virtuális valóságot kezelő hardverek 2016-ban, óriási érdeklődés övezi az új médiumot. Az eladási adatok alapján a következőként festett az elmúlt év:

vrsuperdata.jpg

Az asztali megoldások közül a leggyengébben a Facebook Oculus Riftje teljesített 240.000 eladott példánnyal. Ez a rendszer PC alapú, mostanában kezd beérni a fejlesztés, hogy kezelje a szobaléptékű VR-t, az ára 230.000 forint körül alakul, de a Touch kontrollerekért még nagyjából 70.000 forintot kell fizetni.

A HTC Vive-ból 420.000 fogyott, ez is PC alapú megoldás, kezeli a szobaléptékű virtuális teret, jelenleg technológiailag a legfejlettebb készülék, ami az árán is érződik, hiszen 350.000 forint. A kategória győztese 750.000 eladott példánnyal a Playstation VR, ami Playstation 4-hez kapcsolható, és ugyan „csak” 130.000 forint, de helyhez kötött a virtuális élmény (csupán nézelődni lehet, járkálni nem tudunk) és saját kontrollerei sincsenek.

A mobiltelefonos fejszettek kategóriában a Google Daydream 260.000 darabos eladása szinte eltörpül a Samsung Gear VR 4.510.000 darabjához, de azt mindenképpen meg kell említeni, a Samsung ajándékba adja a Geart a felső kategóriás telefonjaihoz, ezért ez az adat becsapós.

A többi mobilos szemüvegről nincs összesített adat, mindenesetre biztató, hogy egyre minőségibb megoldások (jellemzően kínai) jelennek meg, és azt se feledjük, hogy idén fog elterjedni az Android (7.0, 7.1.1) Nougat, ami sokat lendít a telefonok nyújtotta VR élményen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr4912237978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása