Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Vezeték nélkülivé válik az Oculus Rift is

A TPCAST bejelentette, hogy az év végétől az Oculus Rift is megkapja azt a kiegészítőt, ami eltünteti a számítógépet és a fejszetett összekötő kábelt.

2017. október 18. - vrgamer

tpcast-for-rift.png

A virtuális valóságot használó csúcskategóriás masinák egyik nagy hátránya az a fránya kábel, amire minduntalan figyelni kell. A leggyakrabban gúzsba kötik magukat a vele a (főként kezdő) felhasználók, de még a gyakorlottabbak is időnként ráállhatnak. Egy ilyenkor tett szélesebb elhajlás a törzzsel akár azt is okozhatja, hogy jó nagyot rándul a fejünk a megfeszülő kábeltől.

Sőt, nem ritka a kábelek elhasználódása, a gyakori tekergetés és forgatás miatt már nálunk is sikerült kontakt hibás kábelt produkálni, igaz több mint fél éves rendkívül intenzív használat után.

Szóval a kábel minden szempontból csak nyűg, komoly előrelépés a megszüntetése. A TPCAST már tavaly év végén bejelentette, hogy sikerült megoldaniuk a HTC Vive-hoz a dedikált wi-fit használó vezeték nélküli megoldást. Az eszköz sokáig csak Kínában volt kapható, majd amikor világszerte is elérhetővé vált, mindenki arcára fagyott a mosoly, mivel elképesztően drága, 100 ezer forintért az Ebay-en már nagyon jó vételnek számít, de erre még ugye rá kell pakolni a szállítási költségeket és a vámot.

Bízunk benne, hogy a következő generációs fejszettek alapból nélkülözni fogják majd ezt a zsinórt. De vissza a mostani hírhez. A bejelentés szerint öt méteres távolságon belül tud továbbítani 2K-s (2160x1200) jelet a számítógépre USB porton csatlakozó eszközére a fejszettre szerelt TPCast. Mindezt legfeljebb 2 milliszekundumos késleltetéssel. A Vive-nál szerzett tapasztalatok alapján ez gyakorlatilag érzékelhetetlen. Egy feltöltéssel 5 órán keresztül képes működni.

Az Oculus Rifthez a kiegészítő valamikor az év végén fog megjelenni, árat még nem tudni, de meglepő lenne, ha sokban különbözne a Vive-hoz kiadottnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr4013016356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása