Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Az első tapasztalatok a Lenovo fejszettjéről

Néhány kiválasztott már kipróbálhatta a hamarosan megjelenő Lenovo Explorer fejszettet.

2017. szeptember 26. - vrgamer

lenovo-explorer2.png

A Windows Mixed Reality (kevert valóság, a Microsoft ezt a fogalmat erőlteti) platform célja, hogy a lehető legszélesebb közönséghez eljusson a virtuális és a kiterjesztett valóság élménye. Ez egységes standard alapján szerintük megvalósítható olcsóbban, mint a jelenlegi lehetősségek.

Ennek a törekvésnek egyik gyümölcse a Lenovo Explorer, amit a VRFocus csapata is kipróbálhatott. Korlátozott körülmények között tesztelhették a készüléket, ami vezetékkel kapcsolódik a pc-hez. Elsőként egy virtuális otthont láthattak, amiben még csak kevés számú tartalom kapott helyett.

Az első játék, amit kipróbálhattak a SUPERHOT VR volt. Ennek a játéknak a lényege, hogy az idő lelassul, ha a játékos mozdulatlan. Ez kiváló lehetőség a beépített mozgáskövető szenzor (inside-out tracking) képességeinek tesztelésére. A teszt, bár rövid volt, de jól sikerült, a nyomkövetés zavaró hibák nélkül kellemes játékélményt nyújtott.

lenovo-vr-hmd.jpg

A következő egy élmény a perui Machu Picchu romvárosának látképe volt madártávlatból, amit fotogrammetrikus módszerrel alkottak valós képek alapján. A távoli tárgyak láthatósága a fejszett felbontását remekül demonstrálhatja. Azonban ez a bemutató is a 6 DOF típusú szenzor képességeit volt hivatott bemutatni. A DOF (Degrees of Freedom, azaz szabadságfok) jellemzi, hogy mennyi tengely mentén képes a szenzor mérni. Az élményben egy nagyon pici területen lehetett mozogni, amiből kilépve azonnal lehalt az egész - írja a VRFocus.

A harmadik bemutató viszont meglepően jól sikerült. Ekkor a Space Pirate Trainert lehetett kipróbálni. Ez az egyik legnagyobb sikerjáték az elmúlt egy évből, a sci-fi lövöldözős játékban repkedő drónokat kell lelövöldözni körülöttünk, használhatunk pajzsot és gyors, akrobatikus mozdulatokat, hogy elkerüljük a lövedékeket. A pergő ritmusú látványos játék nem véletlenül vált a VR-bemutatók egyik kedvencévé. A Lenovo Explorer pedig remekül teljesített: a Rift és a Vive színvonalán.

Maga a fejszett az eddigi legkönnyebb az előbb említettek és a PSVR-hoz képest, sőt még kisebb is ezeknél, azonban sérülékenyebbnek is tűnik a gyengébb anyagminőség miatt. A kontrollerekről, a megjelenési dátumról és az árról sajnos nem érkezett információ.

Kép: VRFocus.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9612898802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása