Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Négy Vive-ot hajt meg az NVIDIA koncepciós gépe

Ez a megoldás most még elsősorban a játéktermeken, élményparkokban és céges felhasználás során fizetődhet ki.

2017. május 09. - vrgamer

8-vr-poc-system_jpg.png

A HTC Vive zökkenőmentes kihasználásához erős és emiatt meglehetősen drága számítógép szükséges. Emiatt lokálisan az egy gép per egy Vive működik a gyakorlatban. Az NVIDIA mérnökei azonban tegnap a GPU Technology Conference rendezvényen bemutatták a saját elképzelésüket a megoldásra. Ez olyasmi, mint az autókiállításokon a koncepciós modellek, gyártásba szinte sohasem kerülnek, viszont emelik a gyártó tekintélyét.

Valami ilyesmi történt itt is, a mérnökök ugyanis olyan masinát mutattak be, ami képes egymaga négy HTC Vive erőforrásigényét biztosítani. Az számítógép házában négy Quadro P6000 futott, a PC maga szerverként üzemelt, ami négy virtuális gépet szolgált ki.

Ez a megoldás most még elsősorban a játéktermeken, élményparkokban és céges felhasználás során fizetődhet ki. Fizikailag sokkal kevesebb a kábel és a helyigény, no meg az energiaigény is szerényebb. Az árakról szerényen hallgattak, hiszen egyetlen ilyen kártya árából legalább hat olyan pécét ki lehet hozni az összes perifériával együtt, ami elegendő a Vive-oknak. A pozitív fogadtatásról és az így lehetővé váló fejlesztési irányokról bővebben az NVIDIA blogján olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9212493451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása