Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Idén pénzdíjas VR versenyszekció indul az Encounters Rövidfilm Fesztiválon

A legeredetibb virtuális élmény alkotója 1000 fonttal lesz gazdagabb.

2017. május 09. - vrgamer

encounters-film-festival-450x250-logo.jpg

Idén lesz második éve, hogy az angliai Encounters Short Film and Animation Festival virtuális valóság szekciót indít. A VR élmények a Vrgins program része, és most először pénzdíjas. A győztes az lesz, aki a legeredetibb módon mesél el valamilyen történetet VR-ban.

A verseny neve Immersive Encounters (kb. Megkapó találkozások), a rendezők pedig hangsúlyozzák, hogy nem a technológiai megvalósítás színvonalát tartják a legfontosabbnak, hanem inkább a virtualitás adta lehetőségek kihasználást. A győztes pénzdíja 1000 (angol) font, ami úgy 370000 (magyar) forint. Ezért már talán megéri lehajolni, meg persze a győzelem dicsőségért is.

A fesztiválon külön a VR számára kialakított moziterem is lesz, ahol bemutatják majd a VR, az AR (kiterjesztett valóság) és a 360 fokos panorámavideókat. Ezzel a gesztussal is próbálják emelni a szekció presztízsét.

Akiknek felkeltette az érdeklődését a lehetőség, a fesztivál hivatalos honlapján jelentkezhet május 23-ig. Ezután a szervezők kiválogatják, mik lesznek bemutatva az angliai Bristolban szeptember 19. és 24. között.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr2412493603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása