Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A Facebook után HTC Vive is megkapja a maga közösségi terét

A két rendszer nem kompatibilis egymással, és amíg a Facebook a nyugati világban elterjedt, a Vive megoldása a Távol-Keleten nagyon menő.

2017. április 28. - vrgamer

oben_wechat-message-in-vr_english-1.png

A Facebook múlt héten mutatta be a Spaces alkalmazását, ami lehetővé teszi a szociális érintkezést a virtuális valóságban. Magyarán lehet találkozni a haverokkal, lehet videohívásokat indítani és fogadni, avatárt kreálni, szelfiket készíteni. Az alkalmazás most még csak az Oculus Rift-re korlátozódik. Nem kellett sok idő, hogy a HTC is bejelentse a saját verzióját, ami meglehetősen hasonló, de a WeChatre épül.

Úgyhogy most mér két virtuális közösségi terünk van, amelyek között nincs átjárás, más a hardver, más a szoftver. A Facebook ugyan megemlítette, hogy nem lenne ördögtől való, ha más rendszerek is használnák az ő megoldásukat a jövőben, de most még nagyon nem úgy néz ki, hogy ebbe az irányba haladnánk.

A Vive megoldását egy külsős cég készítette, az ObEN, akik nem kommentálták a kompatibilitással kapcsolatos kérdéseket. Az ObEN volt egyébként az első a Vive X csapatában, ami az olyan ígéretes startupok korai fázisú vállalkozások innovállalatok bölcsődéje, mint például a TPCast. Ők oldották meg már tavaly a Vive fejszettjének vezetékmentesítését.

Szóval az ObEN a WeChat integrálásában járt élen, az avatárokon és a szelfizésen túl például olyasmit tett lehetővé, mint az élőbeszédet szöveggé alakító képesség. Ezt úgy lehet aktiválni, hogy a kontrollert a felhasználó a szája elé emeli és belebeszél, pont mint ahogy egy mikrofonnal tenné.

A WeChat nem különösen ismert sem az USÁ-ban, sem Európában, de a Távol-Keleten annál inkább (a HTC ugye tajvani cég), arrafelé egymilliárd regisztrált felhasználója van, napi 800 millió aktív júzerrel. A legtöbben kínaiak, akik a programot a Weixin néven ismerik. Azzal, hogy a Vive-nak hozzáférése lett ehhez a hatalmas közösséghez, jó esélye van, hogy megerősödjön a kínai piacon. A WeChat valamikor a későbbiekben, de még ebben az évben lesz elérhető a Viveporton keresztül.

 

Forrás: UploadVR

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5612464675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása