Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Az Apple 2020-ban rukkolhat elő a fejszettjével

Sikerült választ kapni néhány olyan kínzó kérdésre, hogy mégis mik a tervek az Almánál a virtuális valósággal.

2017. november 09. - vrgamer

promo-preview.pngAz Apple idén letette a névjegyét az asztalra a kiterjesztett valóság tekintetében(!) - az iOS 11 oprendszerrel a nem túl régi készülékek (értsd iPhone 6 és az újabbak) az ARKit szoftvercsomag segítségével máris remek dolgokat tudnak alkotni.

A Bloomber gazdasági hírmagazin most végre sok új infót tudott meg a cég távlati terveiről a virtuális valósággal kapcsolatban. A legfontosabb, hogy fejlesztők százai dolgoznak a cupertinói főhadiszálláson és Sunnyvale-ben is, hogy 2019-re használható fejszettjük legyen, amit a jelenlegi tervek szerint 2020-ban dobnának piacra. 3 év rengeteg a szórakoztatóelektronikában, különösen a VR-ban, aminek új fejezetét mindössze 2016 tavasza óta írják.

Ezzel a távoli céldátummal leszögezhető, hogy a cég nem kíván a terület gyermekbetegségeivel kínlódni. Ahogy a főnök Tom Cook is nyilatkozta idén, nekik nem az számít, hogy az elsők legyenek, hanem a legjobbak.

Az infók szerint több különböző hardver és rengeteg szoftver fejlesztése zajlik a T288-s kódnév alatt, de ezekről nyilván semmi további konkrétumot még nem tudni.

Mivel az új asztali gépek kompatibilisek lesznek a HTC Vive-val, ezt a készüléket az egyik kiindulási alapnak használják, ahogy a Samsung Gear VR fejszettet is, de iPhone meghajtással. Munkálkodnak ezen a területen kontrollereken, érintésérzékeny felületeken, szóbeli vezérlésen a Sirit használva, illetve arcmimika felismerésen.

Készül új operációs rendszer is, ennek vezére Geoff Stahl, aki eddig is a cég játékain és grafikai megoldásain dolgozott. A szoftver neve az inkubátorban az rOS nevet kapta, az r a reality, vagyis a valóság szót takarja.

Mindeközben a kiterjesztett valóságot sem engedik el, olyannyira, hogy az ARKit első nagy megújulása már jövőre várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr3113220323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása