Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Mindjárt beéri a Rift a Vive-ot?

A Valve felmérése szerint szinte majdnem ugyan annyian játszanak a Facebook és a HTC rendszereivel.

2017. november 07. - vrgamer

rift-vs-vive1.jpgA Steamen október végére a felhasználók 48.76 százaléka játszott a Vive virtuális valóságában, ez piciny csökkenés az egy hónappal korábbi 50.16% százalékról. A Rift viszont erősíteni tudott 46.87 százalékról 47.61 százalékra. A különbség már alig több mint egy százalékpont.

Úgy tűnik, a Facebook agresszív árcsökkentéses stratégiája beválni látszik, legalábbis ezen statisztika alapján. Az Oculus Riftet a nyáron már egy ideig 400 dollárét árulták, majd a múlt havi Oculus Connect 4 konferencián bejelentették, hogy véglegesen ennyi lesz az ára, ami jelentős csökkenés, hiszen tavaly még ennek a duplájáért volt kapható a felszerelés.

Persze ezt a nagy konkurens HTC sem hagyhatta szó nélkül, már a Vive is 600 dolcsiért kapható a tengerentúlon. Nálunk is érezteti a hatását az árháború, tavaly nyáron a Vive még bőven 400 ezer forint fölött volt kapható, ma már elvihető rongyos negyedmillióért, a Rift pedig Touch kontrollerekkel együtt sincs 200 ezer forint néhány webboltban.

A helyzet a karácsonyi szezon közeledtével még fokozódni fog, nagyon erős címek várhatók, főleg a Vive részéről (LA Noire: The VR Case Files, Doom, Fallout 4), így lehet, hogy újra elhúz riválisa elől - ebben a statisztikában. Ez ugyanis csak egy önkéntes kérdőív kitöltése, és csak a Steam felhasználókat veszi figyelembe, arról pedig semmit sem fed fel, hány új VR eszköz érkezett a Steam rendszerébe. Mindenesetre iránymutatónak érdekes lehet.

Forrás: UploadVR

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5913200183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása