Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Jön a MineCraft a kiterjesztett valóságunkba

A csapat reméli, hogy hamarosan közreadhatja az applikációt, ám jelenleg is azon agyalnak, mi mindent lehetne még fejleszteni a meglévőkön.

2017. szeptember 18. - vrgamer

minecraft-apple-ar-kit-1024x532.png

A MineCraft évek óta szórakoztatja a milliós nagyságrendű közönségét, a móka lényege, hogy hatalmas a szabadság illúziója, a játékosok szinte bármit létrehozhatnak a MineCraft virtuális világában. Mi lenne, ha ezeket az építményeket a valódi világba is át lehetne hozni?

Pontosan ezen ügyködik a dél-afrikai Speak Geek fejlesztőcsapat. A Google új ARCore és az Apple ARKit platformjait használva a fejlesztők olyan lehetőséget alkottak, ami lehetővé teszi, hogy a minecraftos objektumok megjelenjenek a kiterjesztett valóságunkban. Egyszerűen csak építeni kell valamit a játékban, majd feltölteni az alkalmazásukba, ami megjeleníti a mobiltelefon képernyőjén keresztül például egy asztalon. Íme ez a gyakorlatban az alábbi videóban:

Ez a lehetőség remek módja megosztani a többiekkel megmutatni a mellettünk álló cimboráknak, miket készítettünk a játékban. A csapat reméli, hogy hamarosan közreadhatja az applikációt, ám jelenleg is azon agyalnak, mi mindent lehetne még fejleszteni a meglévőkön. A ötleteket szeretettel várnak a honlapjukon.

A Speak Geek elég régóta megszállottja az ötletnek, az első videójukat a témában már 2015-ben közzétették, pedig akkor még sehol nem volt még a fentebb említett ARCore és az ARKit. Az, hogy rástartoltak mindkét fejlesztési felületre, jelzi, hogy igencsak életképesek ezek az új fejlesztési lehetőségek. A kezdő ötletet pedig onnan vették, amikor egy felhasználó Microsoft Hololens szemüveget viselve nézegette, mit csinál egy másik játékos a Minecraft világában egy Xbox One konzolt használva.

Persze nem ők az egyetlenek, akik ilyesmi dolgoznak, Matthew Hallberg a Youtube csatonáján már a nyáron elég meggyőző videót villantott ebben a témában:

Nyitókép: Youtube, MatthewHallberg

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr4612876010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása