Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Sparc: futurisztikus kidobós játék az EVE: Valkyrie alkotóitól

A Sparc egyfajta koktél, amit a kidobós labdajátékból, a teniszből és a boxból kotyvasztanak

2017. március 16. - vrgamer

sparc3-860x280.jpg

A CCP Games letette a névjegyét az asztalra két sikeres sci-fi lövöldözős VR játékkal, az EVE: Valkyrie és a Gunjack is a leglátványosabb alkotások közé tartozik. A több platformon elérhető játékok sokakhoz eljutottak, széleskörű örvendezést okozva, ezért is lehet érdekes, micsodán dolgozik jelenleg a stúdió.

Nos, a harmadik fejlesztés is megmarad a sci-fi körítésnél, azonban a játékmenet egészen más lesz. A Sparc egyfajta koktél, amit a kidobós labdajátékból, a teniszből és a boxból kotyvasztanak.

Az előzetesből is látszik, hogy a minimalista dizájnnal felskiccelt arénában két játékos áll egymással szemben, akik egymásra hajigálják neongömböceiket. Aki talál, pontot szerez. Ez persze nem olyan egyszerű, mert védekezés gyanánt el lehet hajolni, vagy a pajzsot is fel lehet használni blokkolásra.

A demó Oculusra érkezett meg, de a játék Playsation VR-on és HTC Vive-on is megjelenik. Ez két dolgot jelent: a multiplayer játékmenetek platformfüggetlenek lesznek, viszont a Sparc nem használja ki a Vive nyújtotta szobaléptékű játékteret. Ami érthető, hiszen elég nagy helyzeti előnyt nyújtana a Vive-osoknak, ha egyszerűen pár méterrel arrébb tudnának szaladni a két másik platform helyhez kötött játékosaival szemben.

Lesz sokféle játékmód, egyszemélyes, gyakorlós, kétszemélyes, sőt kettő a kettő ellen. A spaktátor mód lehetséges lesz majd VR-sisakkal is. A megjelenésről annyit tudunk, hogy még idén várható a Sparc.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr2512342521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása