Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A Fallout 4 VR-ban is elkészül

A Bethesda ismét megerősítette, hogy a játék teljes egészében játszató lesz virtuális valóságban is

2017. február 20. - vrgamer

A tavalyi E3 (Electronic Entertainment Expo) népünnepélyen meglepő bejelentést tett a Bethesda Game Studios, mégpedig azt, hogy portolják a teljes Fallout 4-et VR eszközökre, egészen pontosan HTC Vive-ra és következő Xbox konzolra, amelynek jelenlegi neve Project Scorpio. Azóta nagy a csönd, de most végre kiszivárgott némi infó.

Kép: MrMattyPlays/YouTube

Az IGN újságírója kapta el a játékfejlesztő cég egyik fejesét, Todd Howard-ot, aki megerősítette, hogy hét nagy projekten dolgoznak egyszerre, és az egyik közülük a Fallout 4 VR. Azt mondta, hogy a portolás jól halad, és tényleg az elejétől a végig fejszettben lehet csapatni.

- Nincs olyan rész az eredetihez képest, amit ki kellene hagyni, vagy meg szükséges lenne megváltoztatni. Az irányításon és más dolgokon kell dolgozni - nyilatkozta Howard. Ez lényegében a játékos karakterén lévő Pip-Boy, ami így (virtuálisan) magára a játékosra kerül fel. – Ez a munka nagyon érdekes számunkra, még akkor is ha mi, a fejlesztők szinte így is játék világában élünk, de a VR még egy lépéssel közelebb visz, használatával tényleg újabb szintre lépünk.

A Road to VR kipróbálta az akkor még nagyon kezdetleges állapotban lévő játékot, és ugyan tetszett nekik, hogy egy igazi, 'A' kategóriás fejlesztést kukkolhatnak, a tapasztaltak hervasztóak voltak. Minimális volt a tárgyakkal az interakció, szinte csak lövöldözni lehetett, és a mozgás is nagyon béna, írták akkor.

Szerencsére ezeknek a javításán gőzerővel dolgoznak Bethesdá-nál. Howard nyilatkozata szerint a mozgáson különösen sokat dolgoznak, megpróbálnak többféle módot is alkalmazni az idén megjelenő játékban. – Még nincs kész, sokat kell még fejleszteni, de vannak már részek, amik egészen elképesztőn jól sikerültek – állítja.

Más játékról nem került ki infó, de a 2016-os E3-on arról volt szó, hogy a cég a Doom VR feldolgozásán is ügyködik. Azzal a szlogennel hergelték a közönséget, hogy ez a két játék csak a kezdete a Bethesda jövőjének a virtuális valóságban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5812276105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása