Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Ókori helyszínek épülnek újjá a virtuális valóságban

Térhatású panorámaképeken láthatunk több ókori épületet az Ancient World in VR applikációban, ami ingyenesen letölthető a Play Áruházból.

2017. február 03. - vrgamer

Az ausztrál Lithodomos VR tavaly alakult startup, ami ilyen, a turisztikában és az oktatásban remekül használható virtuális valóságokat kreál. Méghozzá régészek bevonásával, hogy a lehető legpontosabb, a feltárásoknak megfelelő legyen a végeredmény.

Az applikációban három ókori helyszínt látogathatunk meg: Párizsban az Arènes de Lutèce amfiteátrumot, Vénusz templomát Rómában és Athénban az Agrippa odeont. Az Ocolus Riften készült VR olyan nagy felbontású, tűéles és részletes helyszínt teremt, aminek a szaggatásmentes megjelenítéséhez bikaerős telefon szükséges, erre jó felkészülni, de a valósághúségnek ez az ára.

Illetve Lithodomos VR másik applikációjának is van ára, 800 forintért a kétezer évvel ezelőtti Jeruzsálem nyugati falának rekonstrukciója nézhető meg több szemszögből is.

secondtemple_promo_web.jpg

A csapat jelenleg az ókori hispán városon, Córdobán dolgozik, állításuk szerint ez lesz az eddigi legjobb munkájuk, de hozzáteszik, a lehetőségek elképesztően tágak, hiszen sok ezer olyan helyszín volt a régmúltban, amiket érdemes virtuálisan újjáépíteni. A befektetők is meglátták a potenciált igényes munkájukban, hiszen hozzájuk vágtak 900.000 dollárt, hogy abba ne hagyják a munkát.

Forrás: digitaltrends

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9312180688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása