Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Elkészült egy iPhone-okhoz fejlesztett vr fejszett

A Bridge olyan fejszett, ami a kiterjesztett valóságot helyezi előtérbe felhasználói élményként – iPhone-tulajoknak.

2016. december 21. - vrgamer

Saját fejlesztésű fejszettet (leánykori nevén sisakszemüveg) jelentett be pár napja a San Franciscó-i Occipital, ami az Apple iPhone 7, 6 és 6s típusokkal használható. Az eszköz tetején speciális szenzor helyezkedik el, aminek célja a környezet és a felhasználó mozgásának feltérképezése majd követése vr-ben és kiterjesztett valóságban is. A fő cél az, hogy ne legyen szükség PC-re és előre telepített szenzorokra. Továbbá a mobil kamerája kap egy speckó lencsét, ami 120 fokos betekintési szögre emeli a látható képet. 

A Tovább után jön az igencsak meggyőző bemutatkozó videó.

A most piacra dobott változatban (Explorer Edition) benne van a Unity (manapság főleg ebben és az Unreal 4 motorban dolgoznak a fejlesztők) alapú Bridge fejlesztői környezet. Ez lehetőséget ad a mozgás lekövetésének beépítésére a már meglévő, vagy jövőben várható applikációban. Továbbá elérhető maga a Bridge motor, amihez a cég nagy reményeket fűz.

A szoftver feltérképezi a felhasználó környezetét, ezt az infót pedig összedolgozza a virtuális tárgyakkal, objektumokkal. Ezt bemutatandó, az Occipital létrehozta Bridgetet, a virtuális robotot, ami ügyel a felhasználó navigációjára, érzékeli a környezetében lévő valóságos tárgyakat és a szerzett információkra támaszkodva közlekedik, dolgozik, játszk a kiterjesztettet valóságban. A rendszer nyílt forráskódú, hogy minél több programozó érdeklődését felkeltse.

A vállalat főnöke szerint azért maradtak meg a csúcskategóriás iPhone-oknál, mert ezekben a mobilokban biztosítva van minden olyan erőforrás, ami a lehető legjobb élményt tudja nyújtani. A teljesítmény, a sebesség, a kamera minősége, az iOS satöbbi: nem mertek az androidos dzsungelbe bemerészkedni, de a jövőben ez talán változhat.

Most még kapható pár darab az Explorer Edition-ből 499 dollárért, de a nagyközönség számára márciusban válik elérhetővé a Bridge egy százassal olcsóbban. Lesz majd egy 279 dolláros verzió a speciális érzékelő nélkül, mi ezt máris félkarú óriásnak látjuk.

 Forrás: uploadvr

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr3612065987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása