Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

2.2 millió dollárból fejleszt kontrollert a Tactical Haptics

2016. november 18. - vrgamer

 

Bejelentette a Tactical Haptics, hogy megtolták őket pénzzel, megvan az anyagi lehetőség, hogy befejezzék találmányuk fejlesztését. A speciálisan rezgő kontroller ötletével 2013 óta kísérleteznek, de a Kickstarter kampány során a remélt 175 ezer dollárból csak 90 ezer jött össze. Szerintünk egészen egyszerűen túl korai volt kalapozni erre, hiszen az úttörő Oculus Rift is még csak készülőben volt.

Mára azonban gyökeresen megváltozott a helyzet, az idei év volt a nagy debütálások esztendeje, megérkezett boltokba a Rift, a Vive, a PlayStation VR, lehet fejleszteni Microsoft Hololens-re. Úgyhogy 749 ezer dollárt az amerikai Nemzeti Tudományos Alaptól kaptak, a fennmaradó majd’ másfél milliót technikai cégeben érdekelt pénzügyi alapok dobták össze.

De miről is van szó? A konzoloknál a kontrollerek eddig is tudtak rezgéssel jelezni, ha valami történt a játékban, találat, ütközés, lecsúszás az útról és a többi... A Reactive Gripnek nevezett eszközben több egymástól független alkotóelem csúszkál, mozog. A beszámolók szerint sokkal élethűbb érzést kelt például virtuális lövöldözés vagy kardozás során, mint a sima marokremegtetés. Itt egy (régi) videó, amiből egyértelművé válik az egész lényege:

Nem külön utas fejlesztésben gondolkodnak, mindegyik nagy cég vr-masinájával kompatibilissé akarják fejleszteni Reactive Gripet. Ezen utóbbi bejelentés ügyes húzás, meglehet, már csak idő kérdése, hogy valamelyik mamutcég felvásárolja őket.

Forrás: roadtovr

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr7711972260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása