Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Jövőre itt a kábelmentesítő HTC Vive kiegészítő

2016. november 11. - vrgamer

 

Nagy dobásra készül a Vive, az igazi vr-élményt nyújtó Vive végre megszabadul kötelékeitől. A cég tegnap bejelentette, hogy vége a pányvának. A széles, vastag és viszonylag nehéz kábel, amely a felhasználó hátán csüngött és egészen a PC-ig kígyózott, kiváltható lesz egy vezeték nélküli kiegészítővel. 

Tegnap az egyik nagy nagy kínai vásáron (Alibaba’s “11/11”) be is mutatták a szerkezetet, itt éppen a Vive kínai főnöke, Alvin W. Graylin promózza. Valóban, vr-ban mászkál, látszik a monitoron a háttérben, kábel pedig sehol. 

 

 

 

 

Impresszív, a HTC ezzel újabb nagy lépést tesz a fejlődés útján. Végre nem kell igazgatni, nem tekeredik az ember lábára, szabadon lehet járkálni a teremben. Sokkal elegánsabb az egész. Ígéretük szerint a felhasználok nem fognak minőségbeli romlást érzékelni. A kiegészítő alapesetben olyan energiaforrással érkezik, ami nagyjából 90 percig bírja, de tervezik egy nagyobb teljesítményű akku piacra dobását is. 

 

 

 

A Tether-less VR Upgrade Kit-et (TPCAST) mától lehet előrendelni a HTC kínai oldalán, az ára nagyjából 220 dollár, és az első szállítmányokat 2017 első negyedévében küldik ki. Mivel a készlet még korlátozott, azok kapják meg elsőként, akiknek van valódi Vive azonosítójuk. 

Graylin nem tudta megerősíteni, hogy máshonnan is meg lehet-e majd venni a terméket, illetve azt sem tudja megígérni, hogy a későbbi Valve-okkal kompatibilis lesz-e. Mindenesetre szerinte a technológiát valamilyen formában felhasználják majd a fejlesztések során.

Update: 18 perc alatt elkelt az összes.

 

 Forrás: uploadvr

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr8811950769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása