Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

AR City App: többé nem tévedsz el idegen városban

Igencsak hasznos mobilos alkalmazást fejleszt a Blippar, aminek segítségével többé nem kell gyalogosként a térképre, vagy a járókelők tanácsaira hagyatkozni.

2017. november 08. - vrgamer

arcityheader.png

Ismeretlen városban első kérdésünk a merre az arra. A kiterjesztett valóságnak hála mostantól a mobiltelefon képernyőjén követhetjük a számunkra kijelölt utat. Az AR City nevű, még jócskán fejlesztés alatt álló szoftver három dolgot egyesít: a kiterjesztett valóság navigációt (AR basic navigation), a felturbózott térkép tartalmakat (Enhanced map content) és a városi vizuális helymeghatározást (Urban visual positioning).

Ezek egyesített képességeinek köszönhetően a mobil képernyőjén megjelenik a követendő útvonal, igényeink szerinti mennyiségű kiegészítő információval. Így egy kereszteződéshez érve nem csak azt látjuk, merre kell fordulnunk, de az utcanevek is leolvashatók a megfelelő helyekről. A szoftver az Apple Maps-ot használja, ezért értelemszerűen most még csak a legalább 6-os iPhone telókon működik.

Jelenleg is elérhető már 300 nagyvárosban az alapfunkció, de a városi vizuális helymeghatározás most még mindössze pár helyszín tesztelhető: Londonban két körzet, San Francisco és Mountain View (kaliforniai kisváros). Ez utóbbi használata a GPS-nél is pontosabb helymeghatározást tesz lehetővé. Az appot itt lehet letölteni, ez pedig a bemutatkozó videó:

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr6813206421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása