Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Hahó Gear VR tulajok, erről tudnotok kell!

Szenzációs ajánlattal csábítja a vásárlásra az Oculus a Gear VR és a Rift tulajdonosokat.

2017. szeptember 27. - vrgamer

oculus-home-1024x485.jpg

A tegnapi nappal elstartolt az Oculus nagy őszi fejlesztése, ami mind a mobilos fejszettre, mind pedig a pc-s Oculus Riftre is számos újdonságot hozott. Ezek közül azonban messze kiemelkedik a pénzvisszafizetős garancia, ha a megvásárolt szoftver nem nyerné el a tetszésünket.

A Samsung Gear VR esetében ez azt jelenti, hogy a teljes összeget visszakérhetjük három napon belül, ha legfeljebb 30 percet töltöttünk el az alkalmazással. Lehet egyénileg is igényelni a visszatérítést, de érdemes beállítani az automata funkciót, ami elintézi helyettünk ezt. Nem mindenre érvényes ez a lehetőség, például a filmekre (nyilván), az ilyen-olyan kedvezményes csomagokban vásárolt szoftverekre és az alkalmazáson belül vásárolt dolgokra (például egy DLC). A pénzvisszafizetés nem azonnal történik, de jellemzően 5 napon belül várható a teljesítés.

Az Oculus Riftre is hasonló szabályok vonatkoznak, ám ott már 14 nap áll rendelkezésünkre, illetve legfeljebb 2 órát használhatjuk a programot. Mindkét esetben bőven elegendő idő áll a rendelkezésünkre, hogy kitaláljuk, megtartásra érdemes-e a program.

Szintén újdonság a SteamVR-en már megszokott korai hozzáférés (Early Acces), amivel még el nem készült játékokat, alkalmazásokat próbálhatunk ki, tulajdonképpen nyilvánosan tesztelhetjük azokat.

További újdonságok a Riftnek:

  • Minden egy helyen, könnyebben kezelhető, áttekinthetőbb szoftverlista az Oculus Home-ban.

  • Könnyű kezelés, most már szükségtelen levenni a fejszettet ahhoz, hogy letöltsünk, telepítsünk és indítsunk szoftvereket.

  • Akár négyesben is lehet partizni, három cimborát lehet meghívni a Home-ba, akikkel beszélgethetünk vagy chatelhetünk.

  • A három szenzoros szobaléptékű virtuális tér már sokkal könnyeben telepíthető és stabilan használható.

  • Az előzőnek köszönhetően jönnek a 360 fokos appok, játékok, élmények.

A Gear VR-ben újratervezték az avatárunk profilját, ami megjelenik a VR-ban. Könnyebb lesz a komákkal felvenni a kapcsolatot, egyszerűen csak barátnak kell jelölni a másik felhasználót. A beállításoktól függően lehet látni a máik kapcsolatrendszerét és a programokat amit használ.

Röviden ennyi a mostani újítás, az Oculus szerint azonban ez még csak a kezdet, kisebb-nagyobb fejlesztések jönnek az elkövetkező hónapokban és években.

Képek: Oculus.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9012903932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása