Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Az új panorámakamerákkal a Google Utcaképet mi is fejleszthetjük majd

Mi imádjuk a Google Earth VR verzióját, a cég múlt héten bejelentett szabványával pedig az Utcakép alkalmazást akár mi magunk is fejleszthetjük majd.

2017. május 15. - vrgamer

street_view_ready_partners_width-2000.png

Kép: Google

A múlt heti tokiói Utcakép Csúcstalálkozón a keresőóriás 20 olyan kamerát ígért, amelyek megfelelnek az új Utcakép szabványának. A fejlesztők között ott van például a Samsung, a GoPro és a Giroptic.

A Street View Ready minősítéssel rendelkező kamerákkal mi is tölthetünk majd fel tartalmakat az alkalmazásba. A minősítés négyféle kategóriában lesz elérhető, a Mobile Ready értelemszerűen mobiltelefonokat érinti. Az Auto Ready gépjárművekre szerelhető, komolyabb készülékeket takar. A Street View VR Ready készülékek már mértani adatokat is gyűjtenek a környezetről, hogy több összefűzött 360 fokos kép jöhessen létre. A Street View Workflow Ready pedig már professzionális tartalmak készítéséhez is megfelelő.

A Matterport, az InsideMaps, és a NCTech cégek Street View VR Ready címkével ellátott kamerákat fognak a piacra dobni az elkövetkező hónapokban. Sőt, az NCTech már be is mutatta a saját ilyen fejlesztését a múlt héten Japánban. Az egyszerűen a Virtual Reality Camera nevet kapó jószág a megfizethető árkategóriában indul majd és elsősorban belső, zárt terek virtualizációjára lesz alkalmas. Az ár és a megjelenés időpontja még várat magára.

Forrás: CNet

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr1812507265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása