Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A YouTube a VR videók minőségének javításán ügyködik

A videómegosztó és a Daydream közös csapatot hozott létre, aminek tagjai azon törik a fejüket, hogyan lehet javítani a panorámavideók minőségén

2017. március 17. - vrgamer

maxresdefault_1.jpgIsmét egy remek hír, ami azt bizonyítja, hogy mennyi helyen komolyan gondolják a virtuális valóság jogosultságát. A YouTube-on több ezer órányi 360 fokos videó nézhető, ám ezek a klipek rendkívül nagy adatmennyiséggel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a lejátszások során sokuk vacak minőségben jelenik meg.

A héten bejelentette a Google, hogy a videómegosztó és a Daydream közös csapatot hozott létre, aminek tagjai azon törik a fejüket, hogyan lehet javítani a videók megjelenítésének minőségén.

2015 óta a YouTube az egyen-derékszögű (equirectangular) megjelenítést használja, aminek a gyakorlatban az az eredménye, hogy a kép alja és teteje a legélesebb, a közepe pedig a legkevésbé, pedig a szemünk éppen oda fókuszál a legtöbbet. No, ezen akarnak javítani, ami már igencsak időszerű, hiszen a Facebook már megoldotta ezt a problémát több, mint egy évvel ezelőtt.

A fejlesztés részleteiről itt lehet olvasni, de a lényeg, hogy munka még bőven akad. Mindenesetre biztató, hogy a felhasználói élmény javításán ügyködnek. Addig is annyi tippünk van, hogy a legjobb minőség megtapasztalásához töltsük le a YouTubról a kívánt videót a lehető legjobb minőségben, akár 4K-ban, például ezzel, és futtassuk a telefonon például ezzel a lejátszóval.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9612344849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása