Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A Pokemon GO a legtöbbet kereső mobilos játék, mégis a legkevesebbet költenek rá a játékosok

A Pokemon GO letarolta a mobilos játékpiacot, messze a legtöbb bevételt hozta 2016-ban, pedig a játékosok alig költenek rá pár dollárt

2017. március 06. - vrgamer

pokemon-go.jpg

A tavalyi év mobilos játékai közül messze a leghíresebb és legsikeresebb a kiterjesztett valóságot (AR) használó Pokemon GO. Ezért is érdekes, hogy a játékosok alig költöttek rá, legalábbis a többi mikrotranzakciós sikerjátékhoz képest. Ez derül ki a Slice Intelligence piackutató cég felméréséből, ami 4.4 millió online vásárló költéseit elemezte.

A cég múlt heti jelentéséből kiderül, hogy a játékosok évről évre egyre többet költenek a kedvenceikre, 2014-ben kb. 61 dollárt, 2015-ben már több mint 70 dollárt, 2016-ban pedig 77.6 dollárt. A Pokemon GO tavaly júliusban jelent meg Androidra és iOS-re, elsöprő sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy az év végéig fél milliárd letöltést produkált, jelenleg pedig valahol 650 milliónál tart.

A Slice Intelligence szerint a Pokemon GO a teljes mobilos játékpiac költésének 11 százalékát szerezte meg 2016-ban, a második helyre befutó Candy Crush Saga mindössze 6 százalékot tudott birtokolni. Nagyon sok pénzről van szó, ezért is érdekes, hogy a pokésok viszonylag keveset költöttek a játékra, átlagosan 32 dollárt (kb. 9.200 forint). Ez pedig tényleg kevés, hiszen az átlagköltésben az első két helyen olyan játékok állnak (Game of War – Fire Age, Mobile Strike), amelyekbe több mint háromszáz dodót (több mint 90.000 forint) öltek bele a rajongók.

A játék sikere mindenesetre nagy reményekkel tölti el a kiterjesztett valóságban potenciált látó fejlesztőket, és meglátjuk, hogy a Pokemon GO kiadójának, a Nianticnak mi lesz a következő dobása az AR-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr3912317599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása