Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A londoniak VR-ben nézhetik meg milyen lesz a készülő új metróállomásuk

A Waterloo metróállomás átépítése még hosszú ideig tart, de az utazóközönség a helyszínen megtekintheti virtuálisan, hogy milyen lesz a kész épületkomplexum

2017. február 16. - vrgamer

A budapestiek könnyen átérezhetik a londoni ingázók nyomorúságát, akik már nagyon vágynak arra, hogy a Waterloo metróállomás felújítása és kibővítése végre befejeződjön. A 800 millió fontba (288 milliárd forintba) kerülő építkezés várhatóan 2018 decemberéig tart, öt platformja lesz, a kapacitása pedig harminc százalékkal megnő. Szóval marha nagy lesz.

Az ingázók azonban már az állomás elkészülte előtt is megtekinthetik, méghozzá a helyszínen, igaz virtuálisan. A két nagy kivitelező és üzemeltető cég (a Network Rail és a South West Trains) összefogásának egyik eredménye, hogy február közepétől működik egy Samsung Gear VR és Ocolus Rift eszközökön futó applikáció, ami 360 fokos panorámaképet mutat a majdani metróállomásról.

A virtuális valóság fényképekből és komputergrafikából áll össze, több előre meghatározott pontból nézelődhetünk. Ím egy kis ízelítő a látványból:

Szerintünk ezt megcsinálni és az utasokkal megosztani a helyszínen óriási ötlet, így nagyközönség nem csak hasznos és érdekes információt kap, hogy mire megy el a közpénz, de a virtuális valóság lehetőségeivel is megismerkedik. A nagy tervezőprogramok fejlesztői, például az Autodesk is dolgozik olyan programon, amiben egyszerűen létre lehet majd hozni például a tervezett családi ház bejárható virtuális mását.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr7412266458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása