Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Íme öt Windows VR fejszett

Előrendelhetők a fejszettek a tengeren túlon, október 17-től kezdődik a forgalmazásuk. Európába később érkeznek meg.

2017. október 05. - vrgamer

Bemutatta a Microsoft az előrendelhető Windows VR kompatibilis eszközöket. Az Acer, a Dell, a HP, a Lonovo és Samsung gyártja őket. Ezek közül négy a Microsoft által meghatározott szabványnak fog megfelelni:

  • LCD kijelzők 1440x1440 képpontos felbontással

  • 2.89 colos 2 darab kijelző

  • a szemek elől felemelhető kijelző a merev, fej körüli gyűrű miatt

  • Fresnel-lencsék

  • 110 fokos látószög

  • 90 Hz-es natív képfrissítés

  • HDMI 2.0 és USB 3.0 adatátviteli csatlakozók

  • Inside-out követés (nincsenek külön telepítendő bázisállomások, érzékelők, kamerák, minden a feszetten van)

  • 4 méteres kábel

A Samsung viszont magasabbra lőtte a mércét, ami az árcédulán is meglátszik, a Samsung HMD Odyssey lesz a legdrágább. Náluk a felbontás 2880x1600 pixel, a kijelző típusa pedig AMOLED, ami szebb képet nyújt a LED alapú megoldásoknál. Saját kontrollert is tervezett a cég, a többi négy egyformát kap. Az Odyssey már előrendelhető az USÁ-ban, később pedig majd Kínában, Koreában, Brazíliában és Hongkongban is. Európáról nem esett szó. Ez a cucc lesz a legdrágább az 500 dolláros árcédulájával.

A Road To VR újságírója 15 percen keresztül próbálgathatta és vegyes benyomásai lettek. Mint írja, elképzelhető, hogy neki idétlenül nagy feje van, de nehezen tudta beállítani, hogy kényelmesen és jól lásson. Amikor ez végre sikerült, akkor meg a beépített hangszórók voltak távol a fülétől. A képe szép, szebb mint a többi Windows VR szettnek, de azért még így is bőven láthatók a különálló pixelek és a közöttük lévő szabad helyek. A kontrollerek jól működnek az átlagos felhasználó számára, de néha ugranak egyet-egyet a virtuális térben. Míg a Vive és a Rift kontrollerei 99.9 százalékosan megbízhatók, addig itt, ez mindössze 98 százalék, írja. Ez mindegyik Windows VR-nál igaz, nem csak a Samsungnál, és ugyan nem tűnik nagy különbségnek, mégis érezhető némi bizonytalanság. Reméljük a jövőben az inside-out követés szoftveres csiszolásával ez majd javulni fog.

A többi sisakról még nem tudni ennyit (sem). Ami biztos, hogy mindegyikhez jár majd kontroller és az USÁ-ban október 17-től postázzák őket. Az Acer Windows Mixed Reality Headset lesz a legolcsóbb, 400 dollár lesz, amiből következik, hogy gagyibb anyagokból rakták össze, ami érződik is rajta kézbevételkor. Ugyanakkor megfelel a Microsoft követelményeinek.

A Dell Visorjáról már korábban írtunk, 450 dolcsi lesz, szép, igényes kialakítású, nem gyűjti a felülete az ujjlenyomatokat és a fejpánt kialakításakor ügyeltek a kényelemre.

A HP Windows Mixed Reality Headset is 450 dollárba fog kerülni, jóval konzervatívabb külsejű és színű mint a többiek. Itt a szemüvegesekre is gondoltak a szem előtti rész kialakításánál.

A Lenovo Explorer sem túl hivalkodó, tervezői lehet, hogy ugyan azok voltak, akik a cég Thinkpadjeinek kinézetét is megálmodták. Az ára ennek is a legolcsóbb, a 400 dolláros kategóriába tartozik.

A cég megerősítte, hogy még idén megkpja a Windows VR a SteamVR-os támogatást, így nem csak a Microsoft Store-ban elérhető szoftverekből válogathatnak a tulajok.

A Microsoft online boltjában lehet még több képet találni a fejszettekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr3012928717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása