Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Az OpenAI-nál robotok tanulnak a virtuális valóságban

Elon Musk mesterséges intelligenciával foglalkozó cége, az OpenAI a VR-t felhasználva tanítgat feladatokra robotokat.

2017. május 22. - vrgamer

openai.png

Szinte nincs olyan hét, amikor ne bukkanna fel Elon Musk neve valamilyen elképesztő technológiai bravúrhoz kötve, legyen az az űrutazás (SpaceX), elektromos autó (Tesla), vagy nagy sebességű kötöttpályás közlekedés (Hiper Tube). Most az OpenAI, a mesterséges intelligenciát kutató vállalata rukkolt elő egy különös újdonsággal.

Olyan rendszert fejlesztettek ki, ami segíti a robotokat értelmezni, majd megtanulni feladatokat, amiket előtte egy ember HTC Vive-ot használva elvégzett. A humán felveszi a Vive-ot, megcsinál néhány mozdulatot, esetünkben kockákat rak egymásra megadott sorrendben. A kockákon betűk vannak, így a végén a felállított oszlopról egy szó olvasható le. A műveletet rögzítik, a robot szoftvere elemzi ezt, majd megpróbálja ő is végrehajtani. Spoiler: sikerül neki. Íme a cég blogposztja videóval a műveletről.

A robot képes utánozni azokat a mozdulatokat, amit az embertől ellesett, valahogy úgy, mint amikor a kisded utánozza a szülőt. A gépezet kamerával felszerelt, hogy érzékelje a környezetét, és összetett neurális hálózatok segítik, hogy az elérhető tárgyaknak megfelelően mozgassa a karját. A cég szerint ez egy igen kezdetleges prototípus, ami arra jó, hogy lefektesse a kutatási irány alapjait. Még nagyon sok munka áll előttük, és megtippelni is nehéz, hogy milyen fejlettségi szintre jutnak majd el vele, hiszen a kockarakosgatás csak az első lépések egyike. Reméljük lesz majd maratoni futás is ebből.

Forrás: UploadVR

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr9112532683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása