Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

A nappaliban masíroznak a lemmingek

A megelevenedett legóseregre emlékeztető csapat remekül mutatja meg, milyen amikor a környezetet felhasználva játszunk a kiterjesztett valóságban.

2017. április 11. - vrgamer

Nagyon érdekes hová fejlődhet a Microsoft Hololens, ma még nem nagyon tudja senki, de egyre több érdekes próbálkozás lát napvilágot. Az egyik legutóbbi olyan demóprogram, ami a ma már ősréginek számító, de a maga korában nagy sikert arató Lemmings feltámasztása. A különbség, hogy a masírozó figurák most a nappalit használják veszélyes útjuk során.

A HoloLemst a Globacore követte el, ez egy olyan cég, ami játékokat és interaktív tartalmakat készít promóciós céllal cégeknek. A fene se tudja, hogy csak szórakoznak, vagy a technológia adta határokat tesztelgetik.

Aki nem tudná, a Lemmingek 1991 elején jelent meg, 2D-s oldalnézetes játék, amiben a megállíthatatlanul menetelő lemminghorda biztos célba érésén kell ügyködni. Játékos akkor nyer, ha hidakat rak le, akadályokat kerül ki azt útvonal módosításával, csapdákat hatástalanít, így a zöld hajú manósereg nagyja célba, vagyis a pálya végére ér.

A Hololens használatával viszont a saját, vagy akármilyen létező szobába lehet küldeni őket, akik a bútorokat felhasználva tipegnek céljuk felé. A megelevenedett legóseregre emlékeztető csapat remekül mutatja meg, milyen amikor a környezetet felhasználva játszunk a kiterjesztett valóságban.

Nem lehet tudni, lesz-e valaha is játszható verziója ennek a Lemmings-nek, a Hololens nagyközönségnek szánt változata továbbra is várat magára, hogy az pedig hasonló lesz-e a mostani kiadáshoz, egyáltalán nem biztos. Mindenesetre ez és az ehhez hasonló próbálkozások elég vonzóak lehetnek a majdani startnál.

Forrás: Sploid

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr7612417915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása