Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

David Attenborough PS VR-on

Három új VR élmény érhető el a Playstation VR oldalán: a David Attenborough's First Life VR, a Cocos: Shark Island és az Atomic Ghost Fleet, és mindegyik lenyűgöző.

2017. április 10. - vrgamer

29538792213_15b9178952_z.jpgA First Life VR egy tizenöt perces rövidfilm, amit a nagyszerű Sir David Attenborough narrál, a sztori pedig az élet kialakulásának első lépéseiről szól. A feltűnő élőlények a kora és középső kambriumi korszakok bizarr kinézetű jószágai, testközelből figyelhető meg például a félelmetes Anomalocaris és a kíváncsi (nyilván, hiszen öt szeme van) Opabinia.

A film teljes egészében komputer generálta, amit a ZooFX rakott össze, ők is dolgoztak például a Gravitáció című filmen. A téma szakértőivel egyeztetve és a fosszilis maradványokat elemezve alkották meg a virtuális térben látható lényeket. A filmet eddig olyan helyeken vetítették, mint a Londoni Természettudományi Múzeum és az sydneyi Ausztráliai Múzeum. Mostantól pedig a PS VR tulajok a saját foteljükből is élvezhetik a látványt.

A virtuális valóságról David Attenborough azt mondta, hogy „a küszöbén állunk egy hatalmas változásnak a vizuális kommunikációban”. A First Life remek példája annak, hogy szemléltesse a VR képességeit: kiváló eszköz régen letűnt világok bemutatására.

A Cocos: Shark Island ugyancsak remek élmény, a Costa Rica partvidékétől félezer kilométerre található Kókusz-szigethez megyünk el benne. Jacques Cousteau, a legendás felfedező és búvár nemes egyszerűséggel csak úgy jellemezte a helyet, mint a világ legszebb szigete. A földdarabka körüli óceán dúskál az élettől, éppen ezért a cápáknak is nagy kedvence.

A kilenc perces film elkészítéséhez a legmodernebb vízalatti kamerákat használták, így most először látható 360 fokos panorámavideón a ragadozók vacsorája. A gyártó Alchemy cég az Alucia Productions segítségét kérte, akik jöttek, mindennel ami kell, két tengeralattjáró, helikopter, szárazföldi és vízi labor és csapatnyi profi búvár lett bevetve.

A Bikini-atoll elképesztően távol esik mindentől ami nem tenger, éppen ezért ide jártak az amerikaiak atombombát és hidrogénbombát tesztelni 1946 és 1958 között. Hogy a robbanások hatásait minél jobban tanulmányozhassák, kiszuperált hadihajókat helyeztek el az atoll körül. A hajók inkább előbb, mint utóbb, szörnyű véget értek, ma is ott pihennek a tengerfenéken.

A tizennyolc perces Atomic Ghost Fleet-ben ez előbb említett Alchemy és Alucia ezeket a roncsokat látogatja meg. A legnagyobb itt enyésző hadihajó a 271 méter hosszú USS Saratoga repülőgép-hordozó, ami egy tőle 370 méterre a víz alatt felrobbantott atombombától süllyedt el, de előtte detonáció teljes egészében feldobta a levegőbe. Több másik mellett ezt a monstrumot is bemutatja a 360 fokos VR élmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr4412415129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása