Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Szuper megjelenítőt kaphat a Samsung Gear VR

2017. március 22. - vrgamer

samsung_gear_vr_oculus.jpg

Az iparági hírek szerint nagy dobásra készül a Samsung, saját kijelzővel látja el a VR fejszettjét. Nem is akármilyennel, ha hinni lehet a pletykáknak. Az prototípust már bemutatták, igaz csak zárt ajtók mögött. Ugye, a jelenlegi sisaknak nincs saját képalkotója, a telefon által megjelenített képet láthatjuk a speciális lencséken keresztül. 

A látott kép pedig nagyban függ a telefon képernyőjének minőségétől. No, ezen változtatna a Samsung, mégpedig igen jelentősen. A suttyomban mutogatott eszköz 1200 ppi-vel (pixels per inch, képpont per hüvelyk) bír, de a leendő fejszettnek ennél is sokkal több, 1500 ppi-je lenne. 

Ilyen képpontsűrűséggel sokkal jobb minőségű képet lehet megjeleníteni, olyan jót, hogy a nagyokat is simán kenterbe veri, hiszen például a HTC Vive "csak" 447 ppi-t jelenít meg szemenként. Sajnos semmilyen további részlet nem ismert, mindenesetre nagyon izgalmasan hangzik.

Forrás: techradar

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5212362003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása