Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Íme az Oscar-jelölt rajzfilm VR-ben

A Pearl című rajzfilm a Google fejlesztése, ami január végén bekerült a legjobb animációs rövidfilm öt jelöltje közé.

2017. február 06. - vrgamer

A hírek leginkább a fontos jelölésekkel foglalkoznak, de a VR is elkönyvelhet magának egy kisebb győzelmet, hiszen a Pearl az első virtuális valóságot használó mű, ami az Oscarig jut. Az Emmy már tavaly meglett, az Oculus Story Studio Henry című meséje kapta.

pearl-google-spotlight-feature-image-1024x641.jpg

A Pearl nem csak 360 fokos panorámavideóban nézhető, készült belőle egy még be nem mutatott hagyományos változat is, amit a mozikban az egész estés (valószínűleg Disney) filmek előtt fognak vetíteni. A pontosság kedvéért: ez a verzió kapta a jelölést. Íme a vr animációs film:

A Pearl rendezője az a Patrick Osborne, aki a 2014-es Feast című filmet is elkövette, amiért a legjobb rövidfilm kategóriában már bezsebelt egy Oscart. A Pearl mindössze hat perces, és egy autó anyósüléséről pillanthatunk bele egy apa és lányai életének megható pillanataiba. A rajzfilm nem csak a Youtube-on nézhető, elkészült a portja HTC Vive-ra is, ami itt érhető el.

Emlékeztető: a videót legalább 1080p-s felbontással ajánlott megtekinteni, a legjobb tehát ha letöltjuk a telefonra, és onnan futtatjuk valamilyen vr médialejátszó szoftverrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr1012188846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása