Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Az Apple Maps megkapta az ARKit integrációt

A múlt hónapban az Apple sok mindent elárult már a kiterjesztett valóságot használó, béta fázisban járó programjáról, az ARKitről, de szerényen elhallgatta, hogy az egyik legnépszerűbb programjuk is megkapja hozzá a támogatást.

2017. július 03. - vrgamer

ios-11-beta-2-vr-mode-iphone-screenshot-003.jpg

Az Apple Maps legfrissebb verziója már rendelkezik az ARKit támogatással. Ha valaki tesztelgeti az iOS 11-et, kipróbálhatja milyen, tényleg megéri. A Maps eddig is rendelkezett a nagyobb városok 3D-s megjelenítésével, de a most debütált ARKit segítségével még sokkal különlegesebb élményben lehet részünk, ha az iPhone-t kameraként használjuk. Az egész nagyon hasonló a Google Earth VR-hoz, ami ingyenesen elérhető a HTC Vive és az Oculus Rift rendszereken. A döntő különbség, hogy itt nem egy PC-re kötött hardveren fut az alkalmazás, elég hozzá csupán a telefon. Igaz ugyan, hogy nem olyan átütő az élmény, mint amilyet a csúcskategóriás VR nyújt, de legalább sokkal többen ki tudják próbálni.

Az érdeklődőknek a következőket kell tenniük. Rendelkezni kell egy iPhone 6S vagy újabb készülékkel, hogy a béta fázisban lévő iOS 11 operációs rendszert futtatni lehessen. Ha ez megvan, irány a Maps, ezen belül engedélyezni kell a 3D nézetet a Satellite módban, majd rábökni a flyover opcióra. Ezek után a telefon képernyőjén keresztül láthatóvá válik a választott város, a kiválasztott részlet pedig forgatható, vagy akár körbe is járható. Az adatok valós időben érkeznek a telefonra, a szoftver pedig megpróbál valamilyen sík felületet keresni a kamera látószögén belül, hogy azokat felhasználva jelenítse meg, például járdát, vagy asztalt.

Nem kiterjesztett valóság, hanem virtuális, de olyan, aminek a használatához a valódi világban szükséges mozogni. Minket már ez a nem végleges verzió is meggyőzött. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr2512639011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása