Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Az Apple újabb agyat szipkázott el az AR-szemüvegének fejlesztéséhez

A pali már számos projektet vezetett, például ő volt a felelős a kiterjesztett valóságban létrehozott, következő generációs marsautóért.

2017. április 26. - vrgamer

iphone-x-concept-ar-gabor-balogh-6.jpg

Kép: Balogh Gábor

Az Apple-nek dolgozik mostantól Jeff Norris is, aki a NASA Jet Propulsion Laboratory űrközpontjánál munkálkodott kiterjesztett valóság eszközökön, írja a Bloomberg. A korábbi hírek szerint a cupertinói központjában a technomammutvállalat már tavaly óta kalapál valamilyen viselhető eszközt a jövendő iPhone-okhoz. Eddig szinte semmit nem lehetett tudni, mi folyik ott, most is csak pletykák szivárogtak ki. Norris mint vezető menedzser annak a Mike Rockwell-nek a főnöksége alá kerül, aki a Dolby Labs-tól jött ebben az évben a céghez. Norris eddig munkássága alapján feltételezhető, hogy izgalmas huncutságok készülnek az Apple boszorkánykonyhájában.

A pali már számos projekt főnöke volt, például ő volt a felelős a kiterjesztett valóságban létrehozott, következő generációs marsautóért, aminek kész változata 2020-ban célozza meg a szomszédos bolygót. A Mars Rover a Microsoft Hololens fejlesztői változatával készült, itt van egy rövid bemutató videó róla. Szintén ő volt a felelős azért az ugyancsak Hololens-es projektért, ami a Marsot mutatja be az űrhajós Buzz Aldrin segítségével. A harmadik, Sidekick nevű alkalmazása pedig az űrhajósok és a földi személyzet közös munkáját segíti hologramok használatával. Ezek mind a Microsoft eszközének fejlesztői változatával készültek, és jelenleg még csak azzal kipróbálhatók a szerencsés keveseknek.

nasa-is-building-the-next-mars-rover-in-mixed-reality-a-600x315.jpg

Kép: NASA/JPL-Caltech/Microsoft

Az, hogy ilyen kaliberű figurák bukkannak fel az Apple-nél, egyáltalán nem meglepő, amióta a főnök, Tim Cook bejelentette, hogy a cég komolyan beleássa magát a kiterjesztett valóságot használó eszközök fejlesztésébe. A srácok hírek szerint valamilyen AR-szemüvegen dolgoznak, de hogy ez mikor válik valósággá, nem tudni.

Ahogyan azt sem, hogy a fél év múlva megjelenő új iPhone-okhoz szánják őket, ami nem túl valószínű az idő közelsége miatt. Mindenesetre a úgy tűnik, hogy következő generációs telefonokban a Lumentum cég által fejlesztett lézeres 3D érzékelők már benne lesznek. Ez olyasmi lesz, mint valami radar, a környezetet fénynyalábok segítségével térképezi fel, ami a kiterjesztett valóságban, például a gesztusvezérlés számára lehet fontos.

Azt sem tudni, hogy az AR-szetthez lesz e kézbe fogható kontroller, mindenesetre az egyik tavalyi rendszerfrissítés óta a független kontrollerek már nem működnek együtt az iPhone-okkal. A jellemzően Kínában gyártott olcsó távirányítók mind a mai napig gyorsan párosodnak Bluetooth kapcsolaton keresztül a telefonokkal, de gombok már nem reagálnak semmire. De miért is tennék ezt, ha a cégnek lesz saját kontrollere?

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5412456505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása