Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Sikeres Kickstarter kampány a szobaléptékű mobilos VR-hoz

Egy nap alatt összejött a kért összeg annak a kínai cégnek, amely szobaléptékű virtuális valóságot kínál a mobiltelefonunkhoz.

2017. február 01. - vrgamer

Kevesen engedhetik meg maguknak a HTC Vive-ot (kb. 350.000 forint), plusz a szaggatásmentes programfutást biztosító legalább ilyen drága gémer pécét. A szobaléptékű, tehát pár négyzetmétert bejárható virtuális valóságnak nagy ára van. A kínai LYRobotix érzékelőkkel és kontrollerekkel ellátott szettje pont ezt szeretné mobiltelefonnal elérhetővé tenni.

A cél, hogy a már meglévő telefont olcsó fejszettben használva a teljes Steam VR kínálata elérhetővé váljon. A NOLO tehát tartalmazna egy VR szemüvegre szerelhető érzékelőt, egy központi egységet és két kontrollert. Az érzékelő felszerelhető lenne a GEAR VR-ra, a Google Daydream-re és a többi, elektronikát nem tartalmazó VR szemüvegre is. A látószög 100 fokos lesz, ami már egészen jónak számít.

A jelenlegi rendszer Androiddal kompatibilis, de tervezik a megoldást az iOS-hez is. Ezek a lehetőségek máris sokak képzeletét megragadták, ugyanis a Kickstarteren az első napon az 50.000 dolláros célt átlépve 75.000 dollárt dobott össze nekik az internet népe. A poszt írásakor még 37 nap van hátra, és 95.000 dollár fölött járnak.

Mindez szinte túl szép, hogy igaz legyen. A HTC Vive alá bikaerős gémer pécé szükséges, hogy ne jelentkezzen 20 miliszekundumnál nagyobb késleltetés nézelődéskor, ami ha bekövetkezik, élvezhetetlenné teszi az egész mókát, a felhasználó pedig igen hamar tengeribetegnek fogja érezni magát. Pedig LYRobotix éppen azt ígéri, hogy ezt a problémát is megoldották.

 A teljes hardver már 99 dollárét előjegyezhető a májusi megjelenésig.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr2112174842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása