Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Egyre közelebb az egész testünket érzékelő VR élmény

Bele akarunk rúgni tárgyakba a virtuális valóságban? Naná! Ezen dolgozik a CloudGate Studio.

2017. január 20. - vrgamer

A mai legfejlettebb virtuális valóság (VR) élményt a HTC Vive adja, a sokszor meglepően élethű környezetben járkálhatunk, a kontrollerek segitségevel tárgyakat mozgathatunk, használhatunk, de ennek az interakciónak bőven vannak hiányosságai. Például a felhasználó testének többi része láthatatlan az érzékelők számára. Amíg a fej és a kezek a hardverek miatt követhető, a derék, a lábak és a talpak már nem. Éppen ezért felrúgni tárgyakat nem lehet, pedig a kezdő VR kalandorok előszeretettel használják kezüket-lábukat. A CloudGate Studio pontosan ezen élmény kielégítésén ügyködik. A Tovább mögötti videóban ezt mutatják be.

 

A (geek szobatárs) stúdió elnöke, Steve Bowler kezdeti fázisban lévő kísérleteiket mutatja be, amelyek már most is elég meggyőzőek. A cél a teljes test leképezése a virtuális térben, ennek eléréséhez jelenleg két HTC Vive-ot használnak, pontosabban azok négy kontrollerét. Kettőt a kezében tart, a másik kettő a lábfejéhez van csatolva. Ezzel a megoldással lehetővé válik, hogy ha mozgatja a lábát, az a VR-ban is megtörténjen. Így tehát akár virtuális tárgyakba is belerúghat.

Miután már a láb mozgásai is lekövethetők, az emberi test nagyjából modellezhető virtuális térben. Ezáltal megérintheti a mellkasát, a térdét, sőt még a lábujjait is, az egészen realisztikusnak kinéző virtuális árnyékról nem is beszélve. Guggolni is lehet, ami az FPS lövöldözős játékokban megszokott póz, de egy csípőre szerelt érzékelő lenne a biztos megoldás.

A további nagy előnye az egész testes virtuális jelenlétnek Bowler szerint az, hogy ezáltal a többiekkel való interakció is sokkal realisztikusabbá válhat. Fejlesztéseiket érdeklődve várjuk, és amint további előrelépés történik, be is számolunk róla.

Forrás: vrfocus

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr1512141491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása