Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

22 kilót fogyott egy pasas a HTC Vive-val

Pár hónap alatt sokat fogyott az az elhízott játékos, aki a virtuális valóságban a Soundbox című játékkal kezdett el edzeni

2017. február 21. - vrgamer

Tavaly nyáron már nagyon rosszul érezte magát a bőrében Job Stauffer, a mérleg szerint 136 kilót nyomott. Rendszeres fejfájás kezdte kínozni, nehezére esett a közlekedés és számtalan más nyavalyája is támadt. Ekkor javasolta az orvosa, hogy ideje lenne lefogyni.

Job elhatározta, hogy diétázni kezd, de arra nagyon nem vágyott, hogy edzőterembe járjon, netán reggelente fusson pár kilométert. Elmondása szerint a kocogás elképzelhetetlen volt számára, a száz font, vagyis nagyjából negyvenöt kiló súlyfelesleg olyan, mintha szüntelen plusz egy ember csüngene a nyakában.

Mivel Job számítógépes játékok fejlesztésével foglalkozik, arra gondolt, hogy ezen a területen segíthet rajta valami. Jó ideje figyelemmel kísérte az e-fitnesz próbálkozásokat, például a Playstation Move-ra, a Microsoft Kinect-re és a Nintendoo Wii-re írt fizikai aktivitásra buzdító programokat. Ezek egyike sem volt ínyére, de a HTC Vive színre lépésével végre megtalálta amit keresett.

Tapasztalata szerint a Vive-féle virtuális valóság egészen jól átélhető, azonnal magával ragadja az embert, no és persze nagyon könnyen kezelhető. A fejszett külön előnye, hogy gyorsan sikerül kizárni a külvilágot, így csak a feladatra lehet koncentrálni.

Jó pár programot kipróbált, például a Holopointot is, ami egy, a reflexeket tényleg nem kímélő nyilazós akciójáték, de az igazi kedvence a Soundbox lett.

A Soundboxba a Youtube-on keresztül kell zenét feltölteni. A kép mozivászonhoz hasonlóan jelenik meg a játékos előtt és a zene ütemére célpontok bukkannak elő belőle, a játékosnak pedig ide-oda járkálva, hajolgatva kell eltalálnia azokat. A virtuális bokszzsákot püfölve pedig próbatételek is alkothatók, amik megoszthatók más játékosokkal, hadd próbálkozzanak a produkció megismétlésével.

Job azonnal megszerette a játékot, és hamar kiderült számára, hogy ez az ideális edzőkörnyezete. Az első pár alkalommal csak húsz percet töltött vele, majd huszonötöt, amiből nemsokára negyvenöt perc lett. Pár hónappal később már egy teljes órán keresztül edzett, ami néha kikerekedett kilencven percre is. Hogy a dolgát megnehezítse, félkilós kesztyűt is felvett, ami nem tűnik soknak, de pár perc múlva igencsak megérzi az ember, teszi hozzá.

Öt hónappal később több mint huszonkét kilóval mutatott kevesebbet a mérleg Job alatt, ő pedig olyannyira rákapott az edzésre, hogy most már az evezőgépet is meghódította, sőt súlyokat emel, és esze ágában sincs abbahagyni az edzéseket.

A Holopoint és a Soundbox is kipróbálható nálunk Békéscsabán a Csaba Centerben a VRGamer standjánál.

Forrás: uploadvr

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr1412279775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cardiobascuralis 2017.02.22. 14:51:09

Ezek szerint ez egy reklámcikk két kamuarccal, akiket megpróbálnak egy embernek beállítani?

szanalmas 2017.02.22. 17:49:20

@cardiobascuralis: Ott van a link az elején a twitterére. Ha tényleg heti négyszer minimum negyven percet árnyékboxol fél kilós kesztyűben, az elég durva kardio edzésnek számít.
süti beállítások módosítása