Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

Jaj, tuti megesznek a The Walking Dead sorozat élőhalottjai!

Megérkezett az AMC kábelcsatorna VR-alkalmazása: a The Walking Dead és az Into the Badlands extra jelenteket kap a virtuális valóságban, amiket így testközelből élhetünk át.

2017. október 20. - vrgamer

image-amc-vr-2.jpg

A nemes egyszerűséggel AMC VR nevet kapó applikáció már elérhető iOS-re és Androidra, de rendelkeznünk kell Samsung Gear VR vagy Google Daydream fejszettekkel és a velük kompatibilis telefonokkal, hogy elinduljon az alkalmazás, amiben a csatorna műsorainak többek között a bemutatói, hogyan készült összeállítások és legsikeresebb sorozatainak bónusz jelenetei találhatók.

392x696bb.jpg

Mindjárt itt a The Walking Dead nyolcadik évadának vasárnapi premierje, amit a hazai AMC is valós időben közvetít. A sorozatot övező őrült hájpot meglovagolva kapunk néhány VR-élményt, amik a sorozat világában játszódnak, illetve a sorozat egyes részeiben látott jelenetek bővített verzióit, hiszen 360 fokos panorámavideókról van szó. Ezen utóbbira az első példa a premiert követően lesz csak megnézhető, az aktuális főgenya Negan és Gabriel atya egyik közös jelenetéről van szó (Jeffrey Dean Morgan és Seth Gilliam).

Már most is megnézhető viszont négy jelenet, olyan élményeket élhetünk át például, mint milyen érzés beszorulni egy autóba, amit körbevettek az élőhalottak, de akár mi magunk is közéjük állhatunk egy másikban.

392x696bb_1.jpg

Az Into the Badlands is jön extrákkal, harci jelenetek koreográfiájának gyakorlását és egyéb így készült jeleneteket nézhetünk testközelből.

Íme az alkalmazás különféle verziói: iOS, Android, Gear VR, Daydream.

Forrás: http://uproxx.com

Kép: https://www.oculus.com

Videó az I Expect You To Die kiegészítőjéhez

A First Class című kiegészítő úgy tűnik megtartja az alapjáték minden báját és stílusát, a siker garantált.

A Schell Games alig pár hete büszkélkedett el azzal, hogy a tavaly decemberben megjelent I Expect You To Die (Elvárom, hogy kinyuvadj) a nyár végére átlépte a 1 millió dolláros bevételi álomhatárt. Most pedig már itt is a kiegészítő, a First Class, ami a Shimla Tour Expressz első osztályán játszódik.

Virtuális szabadulószobáról van szó, eszeveszetten jó ötletekkel és humorral megpakolva, ezt remekül érzékelteti a promóvideó is. Megjelenés október 24-én PSVR-ra, Riftre és Vive-ra.

Kép: playstation.com

Mindeközben a Tarkovszkij Űrállomáson

Szépen halad a Planetrism független finn sci-fi VR játék fejlesztése, újabb fejlesztői videó jelent meg majd' 13 perces játékmenettel.

A Planetrism fő fejlesztői Mika Laaksonen és Kimmo Kaunela, székhelyük a finnországi Turku. A játék összekopácsolását idén márciusban kezdték, és nagyon szépen haladnak, amiről rendszeresen be is számolnak. A Planetrism az idegen bolygós-felfedezős-kolonizációs témákban utazik, a srácok munkájának minősége pedig egyértelműen AAA kategóriás. Az Unreal Engine-re épülő Planetrism HTC Vive-ra és Oculus Riftre is készül, előbbivel Apple gépeken is játszható lesz majd.

A megjelenési dátumot szerintünk még ők sem tudják, de nem valószínű hogy a közeljövőben. Addig is egy csokor kép a játékból:

Újabb félmilliárd dollár, de mire?

A Magic Leap nevű fejlesztőcég nemrég újabb 502 millió dollárt kapott befektetőktől, de titkolják, hogy mire.

A pletykák szerint egy ötödik körös befektetés hullám keretében Magic Leap picivel több mint félmilliárd dollárt kapott több új beszállótól (Temasek, EDBI, Grupo Globo, and Janus Henderson), a korábbiak pedig ismét tőkét toltak a cég alá. Ezek között olyan nagy nevek vannak, mint az Alibaba, a Google vagy a J.P. Morgan.

Ezzel az újabb tőkeinjekcióval a teljes összeg már elérheti a 2 milliárd dollárt. A legszebb az egészben, hogy az újságírók hülyét kapnak, mert nem tudják, hogy mire kalapozták össze ezt a bődületes összeget. Itt-ott megjelennek jól hangzó, de semmitmondó szövegek:

Magic Leap’s mission is to harmonize people and technology, amplifying the best parts of you, to create a better, more unified world.”

Ami annyit tesz, hogy azért dolgoznak, hogy harmonizálják az ember és a technológia kapcsolatát, erősítve ezzel minket, egy jobb, egységesebb világért. Vagy éppen ilyen semmitmondó reklámfilmet tesznek ki a Youtube-ra:

Annyit azért mégis tudni, hogy valamilyen kiterjesztett valóságot kezelő eszközön dolgozhatnak. Kikerült néhány kép is egy korai prototípusról, de ezeken a két évvel ezelőtti szemüveg tervei láthatók:

Mindenesetre a Bloomberg amerikai gazdasági magazin szerint hamarosan lehull a lepel, és korlátozott számban megjelenik az eszköznek az első változata, várhatóan 1500 és 2000 dollár között lesz az ára. Értesüléseik szerint a megjelenítő hasonló módon juttatja a fényt a szembe, mint ahogy egyébként is látunk, így egészen élethű módon jeleníti meg a virtuális objektumokat a kevert valóságban.

RoadToVR

Vezeték nélkülivé válik az Oculus Rift is

A TPCAST bejelentette, hogy az év végétől az Oculus Rift is megkapja azt a kiegészítőt, ami eltünteti a számítógépet és a fejszetett összekötő kábelt.

tpcast-for-rift.png

A virtuális valóságot használó csúcskategóriás masinák egyik nagy hátránya az a fránya kábel, amire minduntalan figyelni kell. A leggyakrabban gúzsba kötik magukat a vele a (főként kezdő) felhasználók, de még a gyakorlottabbak is időnként ráállhatnak. Egy ilyenkor tett szélesebb elhajlás a törzzsel akár azt is okozhatja, hogy jó nagyot rándul a fejünk a megfeszülő kábeltől.

Sőt, nem ritka a kábelek elhasználódása, a gyakori tekergetés és forgatás miatt már nálunk is sikerült kontakt hibás kábelt produkálni, igaz több mint fél éves rendkívül intenzív használat után.

Szóval a kábel minden szempontból csak nyűg, komoly előrelépés a megszüntetése. A TPCAST már tavaly év végén bejelentette, hogy sikerült megoldaniuk a HTC Vive-hoz a dedikált wi-fit használó vezeték nélküli megoldást. Az eszköz sokáig csak Kínában volt kapható, majd amikor világszerte is elérhetővé vált, mindenki arcára fagyott a mosoly, mivel elképesztően drága, 100 ezer forintért az Ebay-en már nagyon jó vételnek számít, de erre még ugye rá kell pakolni a szállítási költségeket és a vámot.

Bízunk benne, hogy a következő generációs fejszettek alapból nélkülözni fogják majd ezt a zsinórt. De vissza a mostani hírhez. A bejelentés szerint öt méteres távolságon belül tud továbbítani 2K-s (2160x1200) jelet a számítógépre USB porton csatlakozó eszközére a fejszettre szerelt TPCast. Mindezt legfeljebb 2 milliszekundumos késleltetéssel. A Vive-nál szerzett tapasztalatok alapján ez gyakorlatilag érzékelhetetlen. Egy feltöltéssel 5 órán keresztül képes működni.

Az Oculus Rifthez a kiegészítő valamikor az év végén fog megjelenni, árat még nem tudni, de meglepő lenne, ha sokban különbözne a Vive-hoz kiadottnál.