Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

Előrendelhető a Vive Tracker

Most még csak az USÁ-ban, de hamarosan mi is hozzájuthatunk a Vive kiegészítő kontrolleréhez, amit tárgyakra vagy akár magunkra is feltehetünk.

2017. november 19. - vrgamer

htc-vive-vr-tracker-1024x368.jpg

Az év elején a fejlesztőknek már elérhető volt a Tracker, de a nagyközönségnek egészen mostanáig kellett rá várnia. Az előrendeléseket már most sok helyen felveszik a webáruházakban, a kiszállítás december közepén kezdődik, így pont megérkezhetnek a karácsonyfa alá.

Az alap Tracker 99 dollár és ezt a kütyüt a Vive bázisállomásai látják. Ha a játékok fel vannak készítve a Tracker fogadására, akkor mindenféle tárgyat virtualizálhatunk vele, vagy akár saját testrészeinket is integrálhatjuk így a virtuális valóságba.

A Vive rögtön többféle kiegészítővel együtt forgalmazza a Trackereket. Az elsőhöz egy pisztoly, vagyis a Hyper Blaster jár. Azt hogy mire való nyilván nem kell elmagyarázni, máris olyan játékok támogatják mint az Arizona Sunshine, a Duck Season, a The American Dream VR, az Operation Warcade, a TacticalAR és a Practisim VR. Az Amazonon a Tracker és a fegyver 150 dolcsiért kapható. A HTC ígérete szerint 2018 első negyedévében legalább 10 további játék fogja támogatni ezt a kombinációt.

vive-tracker-bundles.jpg

A tenisz és a pingpong szerelmeseinek lehet kihagyhatatlan a Racket Sports Set. 150 dollárba kerül a csomagban a Tracker és egy-egy ütő. Tracker nélkül a felszerelés csak 80 dollár. Jelenleg még csak a Vive saját fejlesztésű Virtual Sports játékában használhatóak, de a cég azt ígérei, hogy az év végéig további hat játék kapja meg a támogatást.
rebuff-full-body-tracking-1.jpg

Végezetül pedig a TrackStrap strapabíró tépőzárainak segítségével a Trackerek-(ek) bárhová felerősíthetőek. Adja magát a lehetőség, hogy akkor a bokákra vagy a lábfejekre tegyük őket, és így akkor meg is van oldva a virtuális focizás. De akár a csuklókon vagy a csípőn is használhatóak. Támogatott játékok: Redfoot Bluefoot Dancing, Audioshield, Island 359, Climbey, Holodance, Goalie VR, de a lista napról napra bővül.

Kiszabadulnak a mobilból a CSR Racing 2 versenyautói

Minden eddiginél közelebb kerülhetsz a kedvenc verdádhoz, köszönhető a kiterjesztett valóságnak.

maxresdefault_csr_racing_2.jpgA CSR Racing 2 azért is lett világszerte népszerű, mert az autókat birtokolhatjuk is a játékban. A garázsunkban kedvünkre gyönyörködhetünk a versenyautókban, ám ezt az élményt a Zynga fejlesztőcsapata új szintre emelte.

Az autóinkat a kiterjesztett valóságot használva a való világban is megcsodálhatjuk, sőt még fotózkodhatunk is mellettük. Mindehhez az Apple ARKit szoftvere és olyan almás kütyük kellenek, amelyeken már az iOS 11 fut.

Az angliai Natural Motion Stúdióban készítették el a kocsik modelljeit, de olyan részletgazdagon, ahogyan csak lehetett. A kiterjesztett valóságban az autókat körbe lehet járni, kinyitni az ajtajaikat, bekukucskálni a vezetőfülkébe: a McLaren 720S-as modellnél még az üléseket borító bőr varrásai is láthatók.

Az ingyenes alapjátékot mára több mint 50 millió alkalommal töltötték és 100 millió dollárnyi bevételt generált a Zyngának.

Coco 360 fokos panorámavideó

A hamarosan bemutatkozó új Pixar animációs filmhez egész komoly VR kiegészítés érkezik, ebből látható egy rövidke részlet.

disney-pixar-coco-trailer-1-coming-beauty-and-the-beast-235195.jpg

Elég erős a novemberi felhozatal a mozikban, de a rajzfilmek közül szinte biztos, hogy a Coco lesz a legnézettebb. A szinopszis szerint: Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.

Az alábbi VR filmecskében a Plaza de la Cruz szinpadán kell helytállnunk (a Chrome böngésző nem támogatott, az Edge viszont igen):

Street Fighter II a virtuális valóságban?

Persze, miért ne? Igaz, nem a teljes játék, hanem az egyik legszórakoztatóbb bónusz küldetés, amikor egy autót kell ripityára verni.

Még a mai harminc év körüliek se nagyon ismerhetik a Street Fighter II-őt, de mi olyan vének vagyunk, hogy fénykorában játéktermekben játszottunk vele (meg egyesek az Amigára készített béna változattal).

Talán a legjobb verekedős játék volt a maga korában, messze megelőzve a Tekkent, a Mortal Comabatot és társait. A Street Fighter II-nek a mai napig vannak rajongói, idén a legfontosabb bajnokságot az amerikai Bostonban a Capcom Kupa keretein belül a Red Bull Battle Grounds eseményen rendezik meg a most következő hétvégén.

Itt ki lehet majd próbálni az autószétverős VR-élményt, amit HTC Vive és Vive Tracker kontrollerekkel oldottak meg. A feladat egyszerű, a leghatékonyabban kell lebontani a gépjárművet, amire mindössze fél perc áll rendelkezésre.

Ujjaink imára fonódnak, hogy tegyék elérhetővé ezt a VR-csemegét, nézzétek csak, elsőként a klasszikus, majd a virtuális valóságba adaptált verzió:

Shooty Fruity trailer és előrendelés

Nem csak vicces feladatokat kell elvégeznünk a bolti eladóként, de még a gyilkos zöldségek támadásait is fel kell tartóztatnunk.

shooty_fruity_keyart.jpgAz angliai székhelyű nDreams felelős a karácsony előtt érkező Shooty Fruity-ért. A grafika és a játékmenet egyes elemei egyértelműen a Job Simulatort idézik, de a legjobbtól kölcsönözni, ha jól csinálják, nem akkora nagy bűn.

A lövöldözések között van némi pihentető munka is, de a lényeg persze a tűzharc, amihez számtalan fegyvert lehet majd használni a gránátvetőtől a sörétes puskákon át a kézigránátokig. Amint a videóban is látható, elég nagy felfordulást lehet és kell is majd okozni.

Aki most előrendeli a játékot például a Steamen (20 dollár), az kizárólagos tartalmat kap: a pukkanós medve gránátot (explody bear grenade) és az aranyozott fegyverek skineket (Golden Guns). A Shooty Fruity december 20-án jelenik meg HTC Vive-ra és Oculus Riftre (és szerintünk majd WindowsVR-ra is).