Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Mekkora karácsonyfát vegyünk? Az Ikea AR appja segít

A svéd üzletlánc felmérése szerint a vásárlók 38 százaléka rosszul méri fel, mekkora fenyőfa fér el a nappaliban. Ezen próbálnak segíteni az AR applikációjukkal.

2017. december 04. - vrgamer

vct-trailerposter-lrg-1024x577_green_1024x1024.jpgAz Ikea még szeptemberben szabadította a világra a szobaberendezős, kiterjesztett valóságot használó programját, a Place-t. Azóta is serényen fejlesztik, a legutóbbi, 1.1.8-as verzió pedig az ünnepi készülődésben segít, mivel karácsonyfákat adtak a tartalomhoz.

Meglepően sokan bénázzák el a fák vásárlását azzal, hogy rossz méretű alanyt választanak, de ennek most vége, ha a Place-t is bevetjük. Különböző méretű, előre feldiszített fenyőket virtualizálhatunk a telefon vagy a tablet képernyőjén keresztül. A tradicionális fa 2.25 méteres, de van több kisebb is, egészen az 1 méteres törpéig.

Az app letöltése után a padlóra kell irányozni az eszközünk kameráját, hogy feltérképezze a szoba méreteit, majd kiválasztani a helyet, hol szeretnénk megjeleníteni a fát. Amint a virtuális fenyőt elhelyeztük, akár körbe is lehet járni, illetve ha lefényképezzük, meg is lehet osztani képet.

Az applikációban felajánlott fák megvásárolhatók az üzletláncnál, de a pontos méret biztos tudatában már mi is vadászhatunk megfelelő jelöltre. Az Ikea Place ingyenes alkalmazás, azonban csak iOS 11-es oprendszert használó Apple eszközökön fut.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr5513428179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása