Minden ami virtuális valóság! Hírek, bemutatók, tesztek.

VRGamer

VRGamer

Végre itt a Desert Bus VR!

Mindössze röpke 18 évet kellett várni a Desert Bus virtuális verziójára, de egy igazi rajongónak a majd két évtized szinte fel sem tűnik, hiszen a program méltán birtokolja a világ legegyhangúbb játéka címet.

2017. december 02. - vrgamer

ss_0490b63f67653c0027d6028e88b8b87b1cd3f235_1920x1080.jpgAz 1998-ban megjelent Desert Bus a maga egyszerűségében utolérhetetlen, még ha csak 90 km / órával vánszorog is az arizonai Tusconból Las Vegasba. Mindössze ennyi a feladata a játékosnak: valós időben végigvezetnie a nyolc órás utat. A buszt az úton kell tartani, tehát nem lehet magára hagyni az irányítást, de egyébként semmi nem történik, nincs forgalom, a kietlen sivatagban nincs látnivaló. Az eseménytelen 480 perc után a játékos kap egy pontot. Majd elkezdheti a visszautat. És így tovább mindörökké.

Az eredeti játék fejlesztőjének célja a valósághűség és a tetteink súlyos következményeinek szimulálása volt, hiszen például ha a busz letér az útról például hat órányi vezetés után, akkor lehet az egészet elölről kezdeni, ám előtte ugyanennyi idő alatt vissza kell jutni a kiindulási ponthoz.

methode_2ftimes_2fprod_2fweb_2fbin_2fb5d079f0-d6a9-11e7-939b-cd6b722b9d7e.jpg

Pillanatkép az 1998-as verzióból. Penn and Teller

A könyörtelen monotonitás és a teljes eseménytelenség óriási rajongótábort szerzett a Desert Bus-nak, 2007 óta rendszeres versenyeket rendeznek, amelyben 12 órás műszakokat kell teljesíteni a részvevőknek. Az önkénteseket pénzjutalmakkal lehet jutalmazni, aminek egy részét jótékony célra ajánlják fel a szervezők. Egyesek emberbaráti szeretetből adnak pénzt, mások kárörömből, de az tény, hogy az elmúlt 10 év alatt 4.4 millió dollár jött össze!

Azonban a játéknak ennyi idő után alkalmazkodnia kellett a legmodernebb igényeknek, ezért pár napja megjelent a Steamen HTC Vive-ra ás Oculus Riftre a Desert Bus VR. A siker természetesen elsöprő, a játék értékelése máris a nagyon pozitív kategóriában van az oldalon.

Ez nem is meglepő, hiszen a felturbózott grafikán túl immár körül is lehet néznie a vezetőnek, válthat csatornát a rádión, sőt kezelheti a fedélzeti illatosítót. Ha mindez nem lenne elég, a többjátékos módban még hárman csatlakozhatnak hozzá mint utasok. Ők nem csak nézelődhetnek, de időnként papírszalvétával dobálhatják meg a sofőrt.

Természetesen kikezdhetetlen az a tény, hogy a Desert Bus így sokkal pörgősebb, a mai felgyorsult életünkhöz alkalmazkodó játék lett, amit lehet, hogy az eredeti verzió rajongói elfogadhatatlannak tartanak. Mindenesetre ha van szabad nyolc óránk, érdemes kipróbálni az ingyenes játékot.

A bejegyzés trackback címe:

https://vrgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr1613411577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása